Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARAC HOLLANDEU

Francuski ustavni sud poništio kontroverzni porez od 75%

'France's President Francois Hollande takes part in a ceremony on June 18, 2012 at the Mont-Valerien in Suresnes near Paris, as part of the celebration of the 72th anniversary of Charles de Gaulle's
AFP/pixsell
29.12.2012.
u 11:50

Poništen je Hollandeov ''domoljubni'' porez pa sada mnogi imućni Francuzi mogu odahnuti. Jedan od njih je i glumac Gerad Depardieu

Gerard Depardieu i ostali imući Francuzi mogu odahnuti! Hollandeov \'\'domoljubni\'\' porez koji je zadao glavobolje mnogim bogatašima u subotu je poništio francuski Ustavni sud, javlja Reuters.

Provodeći socijalno orjentiranu politiku, predsjednik Francois Hollande uveo je niz fiskalnih nameta, a porez za bogate građane povećao na 75% posto. Iako su njegove ekonomske interevncije urodile plodom, mnogi poznati i bogati građani poput glumca Gerarda Depardieua pobunili su se protiv previsokih nameta. Tako je slavni \'\'Obelix\'\' državi nedavno vratio putovnicu te iz protesta otišao živjeti u susjednu Belgiju.

Dok je Hollande njega i slične prozvao za nedomoljublje i kukavičluk, a premijer Jean-Marc Ayrault ga nazvao \'\'patetičnim\'\', slavni glumac ostao je dosljedan u svojoj odluci. Hoće li se sada vratiti u domovinu?

>>Gérard Depardieu ne želi biti Francuz: Vratio je putovnicu

Komentara 7

ZI
zimkor
11:57 30.12.2012.

Drzava bez bogatasa je propala drzava.

T1
t1111
12:08 29.12.2012.

"... Iako su njegove ekonomske interevncije urodile plodom ..." Kojim plodom, konkretno?

Avatar deziderij
deziderij
17:09 29.12.2012.

Tko bi rekao da i Francuzi imaju Linića. Ali oni imaju i one koji su pametni u sudstvu, pošteni i nekorumpirani pa mogu i poništiti štetne akone. Kod nas takvih, na žalost, nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije