Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudi

Ministar prekrojio Hrvatsku po svojoj mjeri

Darko Lorencin
Duško Marušić/PIXSELL
08.04.2014.
u 12:00

Darko Lorencin, ministar turizma, na mala vrata odlučio je prekrojiti Hrvatsku jer racionalnu izmjenu teritorijalnog ustrojstva u mandatu ove vlade neće dočekati.

Ministar prekrojio Hrvatsku po svojoj mjeri

Darko Lorencin, ministar turizma, na mala vrata odlučio je prekrojiti Hrvatsku jer racionalnu izmjenu teritorijalnog ustrojstva u mandatu ove vlade neće dočekati. Tako će, primjerice, otoci ubuduće, umjesto rascjepkanosti po općinama, imati jednu turističku zajednicu, cijela zemlja bit će podijeljena u deset regija, a male turističke zajednice s prihodima nedostatnim za samostalno funkcioniranje gase se. Zvuči logično i jednostavno pa se možemo samo pitati zašto sličnu redukciju nije predložio ministar uprave za 577 županija, gradova i općina.

Za kapelana je neželjena trudnoća urbani mit

Damir Stojić, studentski kapelan, na raspravi o pravu na život u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu odlučio je „razbiti urbani mit glede silovane žene“, objavio je portal narod.hr. Stojić je tako protiv pobačaja iznio i argument da je „medicinski nevjerojatno to da djevojka zatrudni u tom slučaju“. Medicinski potkovani razbijač urbanih mitova don Stojić ostao je dužan objašnjenje zašto se ipak događaju neželjene trudnoće žrtava grozomornih silovanja.

Šefu sindikata svidjelo se razbijanje boca i izloga

Mladenu Novoselu, šefu SSSH, svidio se sindikalni prosvjed u Bruxellesu na kojem je sudjelovao. „Bacaju se petarde, razbijaju boce i izlozi, čistači počiste staklo i gotovo“, opisuje on u Slobodnoj. Izlazi li to sindikalni duh iz boce?

Savkin zet Zoran Kopić vraća uslugu Čačiću

Radimir Čačić, pokretač buduće Narodne stranke – reformista (NSR), odlučio je novi politički projekt vezati uz obitelj Savke Dabčević-Kučar računajući vjerojatno na pozitivan odjek znanog imena u javnosti. Kao što je Večernji već pisao, privremeno je sjedište NSR-a u stanu Savkine kćeri Jasne Kučar-Kopić i njezina muža Zorana Kopića. Zet Savke Dabčević-Kučar u javnosti je zapamćen kada ga je Čačić, tada jedini član skupštine Plinacroa, imenovao zamjenikom šefa uprave Plinacroa, u kojem je odmah po dolasku „spržio“ dva milijuna kuna ulaganjem u propali ST invest fond. Možda ne zna ulagati, ali zna vratiti uslugu. Čačiću.

>> Haenesovci, čuvajte se, dolaze Čačićevi eneseri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije