Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedni više od šest milijuna eura

Ministar Piletić uručio 60 ugovora: Naglasak na pomoći djeci s teškoćama u razvoju, žrtvama nasilja, ...

Zagreb: Izjava ministra Piletića nakon drugog sastanka pregovaračkih odbora Vlade RH i predstavnika sindikata
Davor Puklavec/PIXSELL
09.10.2023.
u 17:31

Piletić je najavio je da će uskoro biti objavljen novi poziv za pružanje socijalnih usluga koje nedostaju u mreži. Podsjetio je i da je nedavno dodijeljeno 18 ugovora za izgradnju i opremanje 18 centara za starije vrijednih gotovo 160 milijuna eura

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je u ponedjeljak 60 ugovora vrijednih više od šest milijuna eura za razvoj i širenje mreže socijalnih usluga u zajednici. Tim će se ugovorima, rekao je Piletić, osigurati regionalna rasprostranjenost usluga u 18 županija i omogućiti sustavan pristup uslugama, priopćeno je iz Ministarstva.

"Uz pomoć tih 60 ugovora za gotovo pet tisuća osoba u potrebi, bit će osigurana stručna procjena za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, rana razvojna podrška za djecu s teškoćama u razvoju, cjelodnevni i poludnevni boravak te organizirano stanovanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, problemima u ponašanju, teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, starije osobe te smještaj u kriznim situacijama za žrtve obiteljskog nasilja“, naglasio je. 

VEZANI ČLANCI:

Piletić je najavio je da će uskoro biti objavljen novi poziv za pružanje socijalnih usluga koje nedostaju u mreži. Podsjetio je i da je nedavno dodijeljeno 18 ugovora za izgradnju i opremanje 18 centara za starije vrijednih gotovo 160 milijuna eura koji će, uz pružanje usluge smještaja ,pružati i izvaninstitucijske usluge pomoći u kući, usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka, skrbi za starije osobe za vrijeme spriječenosti njegovatelja i integrirane usluge socijalne i zdravstvene skrbi na primarnoj razini. 

"Sve te aktivnosti koje Ministarstvo provodi jasan su znak da reforma sustava socijalne skrbi, koja je predstavljena u listopadu 2021., postiže cilj da sustav socijalne skrbi bude transparentniji, učinkovitiji i pravedniji sustav, usmjeren na korisnike", poručio je ministar Piletić.

VIDEO Plenković o Anušiću: Nisam ga vidio na sastancima stranke, mogao je tad reći svoj stav o Barbariću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije