Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor

Ministar Ostojić šalje inspekciju u Hitnu pomoć Umaga

hitna pomoć
Marijan Sušenj/PIXSELL
24.06.2013.
u 13:14

Sve raspoložive ekipe, a za Umag su to dvije ekipe s liječnikom, bile su na hitnim intervencijama, ustanovio je Zavod za hitnu medicinu Istarske županije

Ministar zdravlja Rajko Ostojić zbog slučaja smrti pacijentice u Umagu pred vratima Hitne pomoći poslao je stručni i inspekcijski nadzor. Istodobno je istarski župan Valter Flego najavio je da će zatražiti smjenu ravnateljice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije Ksenije Družetić-Božić.

Ministar Ostojić u izjavi za Hrvatski radio ocijenio je zanimljivim da se takav slučaj drugi put događa u istome gradu i županiji. Nakon nadzora, rekao je, dat će svoje mišljenje o cijelom slučaju. Prije dvije godine dogodio se sličan slučaj i to na istom mjestu i u istoj županiji. Dakle, nigdje drugdje diljem Hrvatske nisu zabilježeni slični slučajevi i zbog toga smo poslali i stručni i inspekcijski nadzor. Dat ću svoje mišljenje čim dobijemo izvješće i jednog i drugog nadzora, rekao je Ostojić za Hrvatski radio, a prenosi HRT.

Istarski župan Valter Flego najavio je pak da će zatražiti smjenu ravnateljice Družetić-Božić. Kao župan od ravnateljice ću tražiti stavljanje mandata na raspolaganje i to još tijekom današnjeg dana kako bismo mogli imenovati novog vršitelja dužnosti. Istarska županija tražit će izmjene propisa koji će omogućiti da gradovi, odnosno jedinice lokalne uprave samostalno mogu organizirati i unaprijediti sustav hitne medicinske pomoći, rekao je Flego za Hrvatski radio.

Stručno vijeće: Poštivani su svi protokoli

Stručno vijeće ocijenilo je da je hitna pomoć u Umagu poštovala sve protokole te da su postupci djelatnika bili su u skladu s pravilima struke, priopćio je danas Zavod za hitnu medicinu Istarske županije u vezi sa smrću 74-godišnjakinje iz sela Jelci pred zatvorenim vratima te ustanove, javlja PolitikaPlus.

Margarita Klaj umrla je prošlog petka pred zaključanim vratima hitne pomoći u Umagu. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije dr. Ksenija Družetić-Božić kazala je da su vrata bila zatvorena jer su obje ekipe hitne pomoći bile na intervencijama.

Isto je potvrdio i Zavod priopćivši da su "sve raspoložive ekipe, a za Umag su to dvije ekipe s liječnikom, bile na hitnim intervencijama" kao i da je stručno vijeće ustanovilo kako su medicinska prijavno-dojavna jedinica i timovi službe hitne medicine poštovali sve protokole te postupili u skladu s pravilima struke.

>>Tragedija u Umagu – žena umrla pred zaključanim vratima Hitne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije