Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rast od 2,1 posto
Povratak na članak

Ministra Marića pitali su koja je vlada zaslužna za bolju prognozu rasta BDP-a

Novinari su ga pitali koliko je ta pozitivna prognoza EK rezultat rada prošle vlasti, a koliko najava nove. – To je teško kvantificirati, sigurno ima puno veze s najavama i programom nove vlade – rekao je Marić.

Komentari 27

TE
teobele
13:16 04.02.2016.

Od nove vlade očekujem i veći rast, dovoljno je da povuku duplo više sredstava iz eu fondova, a to je oko 800 milijuna € i da se pokrenu investicije vrijedne milijardu eura u Hrvatskoj, rast bi nam mogao biti i 4 posto.

VL
Avatar šokac_divani
šokac_divani
13:07 04.02.2016.

Vidim da se večernjakovi novinari ne mogu odljepiti od bivših ministara. Gospodo, novi ministar financija preziva se Marić a ne "Matić" kako navodite u naslovu članka. Noliko o kvaliteti VL-a i njegovih novinara.

VL
CA
carlo20
13:53 04.02.2016.

Sa novom vladom budi se optimizam, dovoljno je bilo EU komisiji da korigira rast BDP-a kada su čuli da nova vlada planira povući duplo više love iz EU fondova.

VL
RI
risingsun
14:09 04.02.2016.

Nova vlast nije zasluzna za apsolutno nikakve prognoze. Iskljucivo je rad Milanoviceve Vlade zasluzan za bolju prognozu rasta BDP-a.Domoljubna koalicija sa Mostom se nije dokazala ni u cemu do sada. Veliko je pitanje da li ce se uopce u necemu pozitivnom dokazati, a pogotovo u poboljsanju rasta gospodarstva i zaposljavanju gradjana?

VL
LA
LANA555
14:21 04.02.2016.

Zokijeva ,s obzirom da ste tek poceli radit.

VL
GB
goran.brodsky.3
14:53 04.02.2016.

Pa na temelju tih najava i obečanja nove vlade,kreditni rejting se nije promjenio ni za milimetar.EK donosi prognoze na temelju rezultata,a ne obečanja,a ove prognoze su rezultat rada prošle vlade

VL
GB
goran.brodsky.3
14:49 04.02.2016.

ha,ha...EK ne donosi prognoze na temelju najava i izbornih obečanja

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
14:48 04.02.2016.

ova vlada će pokvariti sve što je bivša uspijela poboljšati i to prije nego se raspadne za par mjeseci

VL
DU
Deleted user
14:59 04.02.2016.

Ovi novi jos nisu imenovali niti pomocnike ministrima a vec si pripisuju nekakve zasluge. Pardon, jos nisu izabrali niti sve ministre. Ma za ovu drzavu je bolje da uopce nema vladu niti politicare. Svima bi bilo bolje. Osim naravno politicarima.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
13:42 04.02.2016.

Ma čekajte malo. Nisam nikakav ekonomski stručnjak, ali zar se BDP ne mjeri po gospodarskoj aktivnosti u proteklom razdoblju, a ne na najavama mogućih aktivnosti i mogućih gospodarskih programa u budućnosti. Trenutno od ove vlade nisam vidio niti jednu mjeru koja bi opravdala moguće povećanje BDP-a zahvaljujući njoj (ne kažem da ih u budućnosti neće biti). Prošla vlada je radila razna s...a, ali ne vidim razloga prisvajati si zasluge koje vam ne pripadaju. Ako se predviđa nekakav veći rast BDP-a onda to može biti isključivo na aktivnostima koje je ostavila bivša vlada.

VL
BI
baldo.ivankovic
13:41 04.02.2016.

da samo treba ovo ili ovo prvi konkretni rezultat usteda ove vlade je ukinuti topli obroci volonterima u izbjeglickom kampu drugi ukinut dodatak na godine staza svaka cast maheri tako i ja znam vodit vladu jos smanjit plate penzije uvestit pet sest novih poreza operusat drugi stub mirovinskog prodat jos ovo malo sto je ostalo i super

VL
SI
siskic
13:46 04.02.2016.

a šta ste to vi mariću najavili pametnoga da bi prognoze bile dobre. daj nr s..i. to je isključivo zasluga vlade zorana milanovića.

VL
BU
Bubalamala
16:32 04.02.2016.

Svjedoci smo, iz kvartala u kvartal, bivša je vlada povečavala rast BDP-a, i sigurno bi u ovoj godini da su ostali na vlasti, išli i preko 3% na godišnjoj razini. Brine me, što ovi još ni prst nisu pomakli a vrijeme prođe !

VL
LA
Lavica7
18:43 04.02.2016.

Zar to nije slabije od ocekivanog? Osim toga ovi su vec digli novi kredit...o cemu mi pricamo?

VL
BI
baldo.ivankovic
13:43 04.02.2016.

ispravak prijedlog je bio za ukinut dodatak na godine staza ali su ga povukli

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:37 04.02.2016.

Martić mi izgleda suvislo i polažem nade u njega. Onda neka ne pljuje političke floskule i sramoti samog sebe već neka se bavi ekonomijom i financijama. Da li on stvarno misli da je njegova vlada išta uradila do danas? Koji su to potezi, zakoni, sredstva? Osim promjene imena zamjenika ministara i naziva pojedinih ministarstava koji su konkretni rezultati? OK, neću kritizirati, poštujem 100 dana, ali barem zatvorite Mariću usta i nemojte svoj teško stečeni ugled trošiti na bedastoče, to je zbog svi nas kao i ministarstva koje vodite jako važno, jako jako važno.

VL
SH
Shaman
13:29 04.02.2016.

Možda baš suprotno od onog što Marić kaže: da nismo dobili ovu novu vladu s njihovim najavama možda prognoza rasta bila i 3%

VL
MA
Machak
13:11 04.02.2016.

Nema ama baš nikakve veze sa najavama ove vlade ova vlada nije počela raditi ama baš ništa, a sudeći po načinima na koji donose odluke ni ne će tako skoro. Rast je posljedica toga što je prošla vlada pospremila kuću i postavila stvarni tako da eto unatoč kukanja Karamarka da "svak dan tonemo sve dublje i dublje" svi ekonomski pokazatelji rastu. A i sami ministri su rekli da su preuzeli uredna ministarstva bez kostura u ormarima - pa su onda dobili jezikovu juhu i upute da govore da baš i nije sve tako bajno. A ovo je ovako i onako Todorićev pulen i štogod bude radio slušat će His Masters Voice. Sjetite se Rohatinskog...

VL
DU
Deleted user
13:20 04.02.2016.

Zar nisu HDZ-ovci uvijek govorili i tvrdili da sve sto ovi iz vana prognoziraju za BDP pogreska i da podaci nisu tocni........Sto li ce reci sad i u ovom slucaju,,,jeli se slazu sa brojkama ili je i ovo pogresno????

VL
Avatar nekakav
nekakav
17:03 04.02.2016.

obama je dobio nobelovu nagradu prije nego je započeo neki novi ili pak pojačao postojeći rat, agresiju. tako da su hdzovci u pravu, da, prognoza eu-a je donesena radi nove vlade, obećanja, i najava. ne radi stajanja i vrijeđanja bivšeše milanovićeve vlasti. oni 4 godine nisu ništa napravili, a statistički rast je posljedica zbivanja u svijetu, ne povećanja proizvodnje kod nas, ili pak rezultat novih statističkih alata i načina obračuna. što se zoki javno ne hvali da smo zbog njega postali među većim izvoznicima banana?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.