Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

Ministar Komadina: U HŽ-u je oko 5000 ljudi viška

'27.12.2011., Zagreb - Zlatko Komadina dolazi na sjednicu Vlade Republike Hrvatske.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
13.02.2012.
u 15:48

Prema procjenama, u HŽ-u je potrebno zbrinuti višak od oko pet tisuća zaposlenih, javlja HRT

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina izjavio je da Hrvatske željeznice, kojima su u državnome proračunu za ovu godinu smanjena sredstva za 543 milijuna kuna, očekuje proces restrukturiranja. Prema procjenama, potrebno je zbrinuti višak od oko pet tisuća zaposlenih, javlja HRT.

U ovom trenutku HŽ i uprava su ti koji moraju iznaći sredstva na tržištu kapitala, zapravo provesti restrukturiranje i pokrenuti onaj dio poslova koji je HŽ-u do sada išao iz proračuna, rekao je Komadina navodeći da je u osam godina za HŽ na godinu išlo dvije milijarde kuna, a nije bilo spektakularnih pomaka.

Napomenuo je da ne bi govorio o otkazima, nego o otpremninama, odnosno zbrinjavanju viška radnika.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 37

DU
Deleted user
16:50 13.02.2012.

Ali bitno da u državnoj upravi nema viška.

BK
bez.komentara
16:51 13.02.2012.

Tama o HŽ-u a pljuju se doktori i učitelji,sram vas bilo! Za HŽ je dosta toga istina,ali nisu svi tamo alkoholičari,neradnici i lopovi,ima i tamo vrijednih i poštenih ljudi,kao i na svakom radnom mjestu.

BK
bez.komentara
16:48 13.02.2012.

Znate što,vi što radite kod privatnika dabogda vas još više hebali u mozak i dabogda vam na ruke davali još manje! Do sad sam bio uz vas,ali toliko ste mi se zgadili više da me više boli ona stvar hoćetee li imati za kruh. Vi ste porezni obveznici ISTO KAO i učitelj,profesor,policajac,hep-ovac,željezničar,pobogu i ONI plačaju porez ISTO KAO I VI! Toliko ste ljubomorni,zavidni i pokvareni da umjesto tražite svoja PRAVA,vi želite da skinu državnim SLUŽBENICIMA prava. Umjesto da se SVI ZAJEDNO borimo da SVI imamo VEĆE i REDOVNE plaće,božičnice,regrese,godišnji... VI pljujete samo po državnim SLUŽBENICIMA Državna služba i državna uprava NISU JEDNO TE ISTO!!! Inaće ja sam NEZAPOSLEN,radio sam i u državnoj službi i kod privatnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije