Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulazi u utrku

Ministar Karamarko: Vjerojatno ću se angažirati na izborima

20. obljetnica masakra u Dalju (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
01.08.2011.
u 12:30

Domovinski je rat najsvjetliji, najsvetiji i najznačajniji događaj u povijesti Hrvata – zaključio je ministar.

Vjerojatno ću se angažirati na parlamentarnim izborima. Na koji način, vidjet ćemo. Sad sam angažiran u borbi za kvalitetu života u Hrvatskoj – rekao je ministar policije Tomislav Karamarko u Dalju o mogućem aktiviranju na izborima u prosincu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena su danas u Dalju dva desetljeća od stravičnog pokolja 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika civilne zaštite.

– Sve naše žrtve, pa i ovi daljski mučenici ugrađeni su u temelj države jer do tada smo živjeli u nakaradnoj državi, gdje smo bili podčinjeni, potlačeni, izrabljivani, nismo se mogli služiti svojim jezikom, pjevati svoje pjesme, njegovati svoju tradiciju. Ni u socijalističkoj Jugoslaviji niti u onoj monarhističkoj. Je li se isplatilo? Da, jest. To su vrijedne žrtve koje ćemo uvijek štovati. Nadamo se da će Goran Hadžić, koji je svoj krvavi trag ostavio i u Dalju, dobiti zasluženu kaznu. Ne zaboravimo nikad što je naš narod morao pretrpjeti. Domovinski je rat najsvjetliji, najsvetiji i najznačajniji događaj u povijesti Hrvata – kazao je u ime daljske policijske postaje ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Odgovarajući na upit je li današnja Hrvatska vrijedna ovih žrtava, Karamarko je kazao:

– Ako smo mislili da ćemo dobiti idealnu Hrvatsku preko noći, to je utopistička misao. RH je morala preboljeti sve dječje bolesti i polako ulazi u društvo civiliziranih država gdje je uvijek pripadala. Ulaskom u EU Hrvatska se samo vraća doma.

Mirno mjesto na Dunavu napale su 1. kolovoza 1991. u četiri sata ujutro srpske paravojne jedinice i JNA. Hrabri branitelji držali su se do 10 sati kad je iz smjera pravoslavne crkve topnički projektil sravnio policijsku postaju. Preživjeli su masakrirani.

Komentara 176

MR
mrvecdam
13:51 01.08.2011.

najsvijetlije u nakaradnoj drzavi je Remetinac

OB
-obrisani-
14:11 01.08.2011.

poirot - generalizirati je biti idiot

OB
-obrisani-
13:49 01.08.2011.

najvjetlija tocka nakaradne drzave je Remetinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije