Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost turista

Ministar Karamarko: Sigurnost je naš izvozni proizvod

karamarko, bajs, turizam (1)
Foto: Anton Ficko / VLM
1/5
29.08.2010.
u 14:37

Ove godine je za 20 posto smanjen broj kaznenih djela na štetu stranih turista.

NOVI VINODOLSKI - Veseli me da je ove godine za 20 posto smanjen broj kaznenih djela na štetu stranih turista, pa nije pretjerano reći kako je sigurnost naš izvozni proizvod. Ustvrdio je to ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u Novom Vinodolskom u čijoj je gradskoj vijećnici u prostoriji u kojoj je davne 1288. godine donijet Vinodolski zakon s ministrom turizma Damirom Bajsom potpisao ugovor kojim će Ministarstvo turizma s 200.000 kuna sufinancirati projekt Međunarodne policijske sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Riječ je o jedinstvenom načinu suradnje u Europi kojega, prema uzoru na hrvatski model želi uvesti sve veći broj europskih zemalja. Podržava ga i Interpol, koji u projektu sudjeluje od prošle godine. U petoj godini provedbe broj stranih policijskih službenika tijekom ove turističke sezone na obali zaustavio se na 60 i to iz Austrije, Češke, Francuske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Njemačke, te iz Generalnog tajništva Interpola.

- Gosti koji ljetuju u Hrvatskoj jako su zadovoljni ne samo ljepotom prirode i mogućnošću provođenja obiteljskog odmora, nego i osobnom sigurnošću, koju stavljaju na visoko 3. mjesto, rekao je D. Bajs.

Ministar Karamarko osvrnuo se i na ubojstvo u Glini gdje je Joso Stajdohar pucao svojoj bivšoj supruzi Nikolini u glavu dok je u naručju držala dijete.

- Tu je bilo propusta. Došavši na mjesto događaja bivši supružnici su im rekli kako je sve u redu te da im dozole da završe razgovor. Policija tada nije smjela uzmaknuti već profesionalno izvršiti svoju dužnost - rekao je za 24 sata ministar Karamarko

Komentara 27

UN
Universo
16:29 29.08.2010.

Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja i to svatko može potvrditi.Noću se možeš šetati da ti nitko ništa ne napravi što nije slučaj u europskim metropolama.Možemo biti sretni što živimo u normalnom okruženju.

SA
Santiago
16:49 29.08.2010.

Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja u Europi i to nisu samo prazne riječi nego i istina.Slobodno se čovjek može šetati gradom i ostaviti svoj auto gdje god želi a da se njemu ne dogodi ništa.Naravno ima par incidenata ali to je zanemariv broj.

KR
krasnayi
16:53 29.08.2010.

korisna laz zapravo i nije laz,kao sto je nekorisna istina,suvisna istina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije