Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Jakovina:

Ministar Jakovina: Zaustavili smo negativne trendove u poljoprivredi

'25.02.2012., Split - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvorio medjunarodnu manifestaciju maslinara Mediterana, Maslina Split 2012.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/Pixsell
22.07.2012.
u 20:45

Ministar je također izrazio nadu kako neće biti problema s jesenskom sjetvom a progovorio je i o dežavnim ergelama u Đakovu i Lipiku.

- Nemamo čarobni štapić da u šest mjeseci riješimo sve nagomilane probleme u poljoprivredi ali mislim da smo uspjeli zaustaviti negativne trendove iz prošlih vremena. Nastavit ćemo raditi istim tempom jer je do ulaska Hrvatske u EU ostalo manje od godinu dana i moramo poljoprivrednike što bolje pripremiti za veliko europsko tržište. Mogu najaviti u tom smislu nove tri do četiri kreditne linije – rekao je ovo ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u Grabarju gdje je prisustvovao folklornoj manifestaciji Poljadija u srcu i gdje se sastao s predstavnicima seljačkih udruga.

Ministar je također izrazio nadu kako neće biti problema s jesenskom sjetvom a progovorio je i o dežavnim ergelama u Đakovu i Lipiku. – Lipik neće ostati bez ergele ali će trebati dobro izdefinirati status jedne i druge ergele te Centra za konjogojstvo. Lipička ergela nema svoje zemlje i hranu im dovoze iz Đakova ili s nekog drugog mjesta što nije dobro. U svakom slučaju, o tome će odlučiti struka i sve će se znati u rujnu – rekao je ministar Jakovina. Inače, domaćini su ministra dočekali na ulazu u selo i do društvenog doma ga dovezli u okićenim seoskim kolima usprkos kiši koja je nakon dugo vremena pala u Požeštini. U znak dobrodošlice su ga ponudili i domaćom rakijom te pečenicom. Smotra u Grabarju ove je godine trebala prikazati običaje vezane uz pijacu i vašar ali je zbog kiše program morao biti ponešto izmijenjen i održao se u društvenom domu umjesto ispred njega.

Komentara 3

PE
pelinkovac
12:19 23.07.2012.

e jakovina ,crni jakovina..gdje god si ti bio tu si se opario..od brodskih vinogorja do gradiskih silosa..

Avatar maximus69
maximus69
17:25 24.07.2012.

Kod nas je poznato da se nešto dogodilo kad to političari kažu...Tako i izlazak iz negativnog trenda. A što brojke i istinski stručnjaci kažu, to kod nas nije važno...

VI
Vito
08:55 25.07.2012.

Ministar Jakovina: Zaustavili smo negativne trendove u poljoprivredi 24.07.2012. u 17:25h mikirapaic Da, da, tako je sitinski stručnjak rekao daje ostavio dug od 300.000.000 kuna, a nakon šest mjeseci taj je dug veći i od 1.000.000.000 kuna i još sese ne nazire kraj... Isto kao što nema niti slova kako je ova vlast podijelila poticaje tri mjeseca prije od zakonskog roka i kako je ostalo samo 8000 onih koji su tražili poticaje, a duguju državi više od tih poticaja... I kako im je državausporkos tome izašla u susret i podijelila dugovanje ne nekoliko godina... O tome mediji šute, jedanko kao i tvoji "stručnjaci", kao da se nije dogodilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije