Naslovnica Vijesti Svijet

Ministar izazvao gnjev zbog izjave: 'Karcinom je božanska pravda zbog grijeha'

Pacijenti koji boluju od karcinoma i članovi njihovih obitelji za isti su list kazali da ih ministrova izjava jako žalosti.
23. studenoga 2017. u 12:42 1 komentara 1193 prikaza
Pacijenti u Indiji
Foto: Reuters/ PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Indijci su gnjevno reagirali na izjavu ministra zdravstva države Asam koji je u javnom govoru među ostalim kazao da je karcinom kod pojedinaca posljedica "božanske pravde" koji se razvija zbog "njihovih grijeha iz prošlosti". 

Hitna Indija Šokantno Indijac ubio ženu jer je večera kasnila

Ministar Biswa Sarma je rekao kako smatra da se neki ljudi razbole od raka i zbog "grijeha što su ih počinili njihovi roditelji". 

Pacijenti u Indiji
1 / 8
Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati - Umor može biti znak užurbanog načina života, no svakako je dobro požaliti se liječniku i otkriti krije li se iza toga nešto drugo.

"Kad griješimo Bog nas tjera da patimo. Nailazimo na mlade ljude koji boluju od raka ili na one koje stalno prate nesreće. Kad malo bolje razmislite, shvatit ćete da je posrijedi božanska pravda.... ništa drugo", kazao je Sarma za "The Times of India". 

Pacijenti koji boluju od karcinoma i članovi njihovih obitelji za isti su list kazali da ih ministrova izjava jako žalosti. Oporbene su stranke njegove izjave ocijenile "nesmotrenima" i od njega zatražile da se sugrađanima javno ispriča

Oporbena stranka u državi Asam, Sveindijska ujedinjena demokratska fronta smatra da je Sarma takvu izjavu objavio kako bi "prikrio vlastiti neuspjeh - nesposobnost da utječe na smanjenje broja oboljelih od raka u državi". 

Po podacima Indijske uprave za medicinska istarživanja (ICMR) u ranoj se fazi od karcinoma u Indiji počne liječiti samo 12,5 posto pacijenata. Svijest o odlasku na preglede i kontrole u toj mnogoljudnoj zemlji gotovo ne postoji. 

Pogledajte i video: Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Rak, karcinom Britanski 'HZZO' Na parkiralištu se nakon šopinga testirajte na rak Žižula zapanjujuće ljekoviti Liječe rak i tumore, a u kontinentalnoj Hrvatskoj za ove plodove gotovo i ne znaju soda bikarbona mit ili istina Može li soda bikarbona pomoći u liječenju raka? Evo odgovora
SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti