Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 radnih nedjelja

Ministar Horvat: Ne zabranjujemo rad nedjeljom, nego reguliramo

Potpisan ugovor između Grada Preloga i APN-a o početku gradnje novih stanova
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
25.05.2020.
u 12:29

- Predlažemo 14 radnih nedjelja i dajemo priliku da poslodavci sami odluče o tome kojih će to 14 nedjelja kod kojeg poslodavca biti - naglasio je Horvat.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je u idućih mjesec i pol gotovo 2,5 milijarde kuna novog bespovratnog aranžmana za hrvatsko poduzetništvo.

- Sve analize koje smo radili idu u prilog tome da ćemo na kraju godine imati pad ukupne gospodarske aktivnosti na razini od devet do 9,5 posto. Isto tako, analitika ne samo hrvatska, nego europskih i svjetskih institucija, daje nam optimistični rast od preko šest posto već 2021. godine - rekao je Horvat.

Gospodarske aktivnosti i poticanje investicija do kraja godine ne smiju dozvoliti da Hrvatska potone više od 10 posto, dodao je.

Govoreći o radu nedjeljom, ponovio je da se neradna nedjelja može kompenzirati petkom, subotom i ponedjeljkom.

- Predlažemo 14 radnih nedjelja i dajemo priliku da poslodavci sami odluče o tome kojih će to 14 nedjelja kod kojeg poslodavca biti - naglasio je.

Na pitanje neće li Ustavni sud srušiti taj zakon, rekao je da je ovaj model potpuno drukčiji od prijašnjih.

- U ovom modelu ne zabranjujemo, nego reguliramo - rekao je ministar Horvat, uvjeren da će, ako dođe na Ustavni sud, ovakav model proći.

Ključne riječi

Komentara 7

DA
dam63
15:19 25.05.2020.

Ovo je najbolji komedijaš kojeg je HDZ ikada imao. Barun Minhauzen je za njega čista nula.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:57 25.05.2020.

Ne zabranjujemo rad nedjeljom, nego reguliramo koliko potištenih i jadnih radnika če pobjeći za Irsku i Njemačku.

MA
marijaqwer
17:52 25.05.2020.

Zabraniti rad nedjeljom svima osim nužnih službi ( hitna pomoć, vatrogasci, policija i sl ), radi odmora i vremena za posvetiti se obitelji ,rodbini i prijateljima. Poslodavci govore o otkazima , ali se radi o ( malom smanjenju zarade ) običnoj pohlepi poslodavaca .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije