Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.03.2016. u 08:45

Panenić je mudro odbio mogućnost da uzme u najam neki stan u državnoj zgradi na što je imao pravo kao član Vlade

Tomislav Panenić, ministar gospodarstva, za sada zapažen tek po sklonosti da daruje tuđi stiropor preselio se zbog nove funkcije iz Tompojevaca u Zagreb. Skućio se u Trnju i, prema pisanju lista 24 sata, pritom pokazao zavidan smisao za gospodarenje, ali ne državnom imovinom, već privatnim budžetom.

Panenić je mudro odbio mogućnost da uzme u najam neki stan u državnoj zgradi na što je imao pravo kao član Vlade kojem je prebivalište udaljeno više od 50 kilometara od Zagreba. Najam državnog stana ministar bi (kao i njegovi kolege) u tom slučaju plaćao od 795 do 1480 kuna mjesečno, ovisno o kvadraturi. Panenić je procijenio da je to previše novca za njegovu skromnu ministarsku plaću pa je iskoristio drugu zakonsku mogućnost, da si sam nađe stan, da najamninu plaća pet kuna po kvadratu, a razliku do pune cijene plaća država.

U prijevodu na standardni književni jezik, Panenić će stan u Trnju plaćati 310 kuna mjesečno dok će razliku do 3800 kuna, dakle 3490 kuna uplaćivati država. Ministar je iz prve shvatio da je 310 manje od 795 i da nema razloga ne darivati samoga sebe proračunskim novcem. Kako je krenuo, do kraja mandata uštedjet će više i od Arsena Bauka.

>> Panenić: Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. Ali to ne znači da je to krađa

Komentara 1

DU
Deleted user
12:26 07.03.2016.

Kad bi se i za državu znali pobrinuti kao što se znaju pobrinuti za sebe, gdje bi nam bio kraj. Prijevremeni izbori su jedino pravo riješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije