Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrović:

'Ministar Ćorić ignorira i odluku suda i protivljenje stanovništva'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
12.08.2019.
u 09:33

Prema njegovom mišljenju, ministar Ćorić namjerno daje investicijski primat megalomanskim centrima poput Lećevice, Babine gore, Lučino razdolje i sličnim koji su po sadržaju nesposobni ispunjavanju sektorskih ciljeva

Saborski zastupnik Slaven Dobrović prozvao je ministra zaštite i energetike Tomislava Ćorića zbog, kako kaže, nepoštivanja odluke Upravnog suda, a se zbog pogodovanja interesnim skupinama.

- Debela sjena godišnjih odmora, idealno vrijeme za javne rasprave o delikatnim temama poput GUP-a glavnog grada ili za potiho skandalozno i upitno ponovno izdavanje Okolišne dozvole za potpuno promašeni CGO Marišćina. Nije li gubitak okolišne dozvole za rad CGO Marišćina na Upravnom sudu zbog brojnih problema i višegodišnjeg širenja smrada iz "modernog" centra za obradu smeća bila prilika za svojevrsni "reset" državnog pristupa ovom komunalnom pitanju? Prilika za otklon od interesnih skupina koje u ime Hrvatske troše EU i nacionalna sredstva na promašeni koncept i pogrešnu tehnologiju? - napisao je Dobrović na svom blogu.

Kao primjer takvog trošenja navodi spomenuti centar za gospodarenje otpadom iznad Rijeke, koji je kaže, već prilično poznat po neuspjehu u ispunjavanju projektiranih vrijednosti, po velikim financijskim problemima i za grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju te po dugotrajnom smradu. Upravo zbog tog smrada, podsjeća, prosvjeduju stanovnici Viškova, koji su i digli te dobili tužbu na Upravnom sudu u Rijeci. 

- No, nadležni ministar, po već viđenom pristupu i poštivanju suda čeka koji tjedan te ponovno izdaje Okolišnu dozvolu, ne mareći ni za čim posebno, pa niti što je lokalno stanovništvo, protivno najavama u skupo plaćenoj projektnoj dokumentaciji izloženo ugrozi temeljnih životnih uvjeta. Stoga, nema još uvijek nade da će se izdašni EU fondovi, barem što se gospodarenja otpadom tiče, ulagati u opću javnu korist.  Korist za sada ostaje jedino u rukama klijentelista i lobista, što domaćih, što stranih. Kamo sreće da se takvom lakoćom financiraju sortirnice, kompostišta i centri za ponovnu uporabu, bez čega nije moguće otpad kao sirovinu vratiti u gospodarstvo - kaže Dobrović.

Prema njegovom mišljenju, ministar Ćorić namjerno daje investicijski primat megalomanskim centrima poput Lećevice, Babine gore, Lučino razdolje i sličnim. 

- Svi od reda smješteni na krajnje problematičnim lokacijama, a po sadržaju nesposobni ispunjavanju sektorskih ciljeva, baš kao već izgrađeni Marišćina i Kaštijun - zaključuje Dobrović.

 

Komentara 1

BA
Barbasmora
10:36 12.08.2019.

Ima covik pravo! On je mogao izac iz postupka nalik Hrvatske iz arbitraze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije