Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Beroš traži posebnog savjetnika za plaću od 15.000 kuna

Poslovi budućeg savjetnika ministra odnose se na savjetovanje i suradnju s medijima.
21. veljače 2020. u 09:04 5 komentara 1071 prikaza
Vili Beroš
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ministarstvo zdravstva objavilo je oglas za posao posebnog savjetnika ministra izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša koji neće biti državni službenik, ali će imati plaću državnog službenika u rangu tajnika kabineta ministra.

Vili Beroš MINISTAR ZDRAVSTVA Beroš o koronavirusu: Moramo biti oprezni, ali zasad nema razloga za zabrinutost

Prema uvjetima koji stoje u oglasu, riječ je o radnom mjestu na određeno vrijeme, za vrijeme trajanja mandata aktualnog ministra zdravstva, s koeficijentom 2,619, što je prema nadležnoj Uredbi položaj prve vrste. Taj se koeficijent množi s osnovicom plaće državnih službenika koja iznosi 5809,79 kuna, čime će budući posebni savjetnik imati plaću 15.215 kuna.

Vili Beroš
1 / 6
Vili Beroš

Budući da, kako stoji u oglasu, nije riječ o angažmanu državnog službenika, na budućeg savjetnika neće se primjenjivati propisi o državnim službenicima te se ima pravo vratiti kod poslodavca kod kojeg je radio prije imenovanja za posebnog savjetnika ministra zdravstva. Komisija Ministarstva zdravstva provjerit će ispunjavaju li prijavljeni kandidati propisane uvjete o stručnoj spremi itd, a odluku o izboru donijet će ministar Beroš.

Sanitet šibenskog Doma zdravlja u štrajku solidarnosti štrajk sanitetskog prijevoza Sanitet vozi hitne pacijente, zato traži veći koeficijent

Natječaj je otvoren osam dana od objave u utorak, a poslovi budućeg savjetnika ministra odnose se na savjetovanje i suradnju s medijima.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm, pa ovi naši ministri mi djeluju malo zalutali u bilo što, a u politiku posebno. Imaju više savjetnika, nego što u Hrvatskoj ima radnika. Gdje je stari savjetnik? Savjetuje sam sebe sada? Zašto savjetnik za medije? Da hvali ministra?

 • Avatar Ganymedesq
  Ganymedesq:

  Dobar ministar, dalje tako, svakako bolji od prethodnika

 • PrimoracRi:

  Zaposliti će rođu,netjaka, masona,sisona...znamo sve kako gre. Triba pobeć aš se ovo ne more zdurat ča sve delaju velemoćnici.