Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA KOMISIJA

Mimica potvrdio da Hrvatskoj slijedi procedura prekomjernog deficita

neven mimica
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.11.2013.
u 16:18

Prognoze i rezultati pokazuju da su pred Hrvatskom veliki izazovi kad je riječ o gospodarskom upravljanju, rekao je europski povjerenik

Prioriteti Europske komisije su oživljavanje stvarne ekonomske i monetarne unije, pametan, održiv i uključiv rast, pravosuđe i sigurnost te vanjsko djelovanje, rekao je europski povjerenik za zaštitu potrošača Neven Mimica predstavljajući Program rada EK za 2014. saborskim zastupnicima na raspravi koju je organizirao Odbor za europske poslove. Predstavljanje programa trebalo bi pomoći saborskim zastupnicima u donošenju odluka i pripremi stavova Hrvatske u pripremi za sastanke u institucijama EU.

Mimica je rekao da je program usvojen prije tri tjedna te je naglasio da je on sažetiji od prethodnih s obzirom da je sljedeća godina izborna i da EK ima mandat do listopada. Rekao je kako prve prognoze i rezultati pokazuju da su pred Hrvatskom veliki izazovi kad je riječ o gospodarskom upravljanju a potvrdio je da će Hrvatska biti među državama za koje će se predložiti procedura prekomjernog deficita.

Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar rekao je da Sabor čeka vidjeti prioritete Vlade, kao i prioritete grčkog predsjedanja, te da će radni program donijeti početkom sljedeće godine a da je ova rasprava uvod u donošenje tog programa.

>> Rehn: Hrvatska ima prekomjeran deficit, pokrećem nadzor

Komentara 4

Avatar Finanz
Finanz
16:27 14.11.2013.

O ovome se vi trebate brinuti a ne o marginalnim stvarima koje normalna drzava rijesi u par koraka.Brinite se kako cete pokrenuti gospodarstvo i kako cete kruh u ruke dati ljudima i prestanite ljudima bacati prasinu u oci.

JS
ja sam gladan
18:11 14.11.2013.

Ovo je jako veliki stručnjak! Za ono kaj svi znamo,ne treba nam ovaj iz svoje bruselozne stolice,za koju pobire dobru lovicu, javljati prognoze.Tako rade svi kukurikavci. Samo prognoziraju! A da smo htjeli prognozu, mogli smo izabrati Vakulu, a ne ove bakule!

ZD
zdepar
18:41 14.11.2013.

ovaj čovjek je lumen !!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije