Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti EU izbori

Mimica dao podršku listi, Bernardić najavio plan za Slavoniju

– Cilj je u 10 godina osigurati da Slavonija bude bogata, uspješna i naseljena – kazao je Bernardić i poručio da će, kad Slavonija krene naprijed, i cijela Hrvatska krenuti naprijed
23. travnja 2019. u 21:02 8 komentara 414 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kako postići ravnopravan status hrvatskih građana unutar EU, ponajprije kada su u pitanju plaće i mirovine, glavna je tema o kojoj su danas u središnjici SDP-a razgovarali predsjednik te stranke Davor Bernardić i Neven Mimica, povjerenik Europske unije za međunarodnu suradnju i razvoj, koji je kazao da SDP ima najkvalitetniju listu i najbolji program za EU izbore.

Plenković i Bernardić Izbori Europarlament objavio projekcije: HDZ-u 5 mandata, SDP-u 3

Šef SDP-a sudjelovao je danas i na obilježavanju Dana Općine Babina Greda zajedno s kandidatima SDP-a za EU izbore. Tom je prigodom najavio kako će uskoro predstaviti SDP-ov plan Slavonija 2030.

– Cilj je u 10 godina osigurati da Slavonija bude bogata, uspješna i naseljena – kazao je Bernardić i poručio da će, kad Slavonija krene naprijed, i cijela Hrvatska krenuti naprijed.

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri:

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • rimac444:

    mimica, bero i slični sve je to ista smjesa komunjarske bagre.

  • stefj:

    Hm, što je sad to, SDP ide s HDZovim sloganom i planom na izbore? I to dolaze nakon HDZ u te iste krajeve... Stvarno, zar ne mogu nešto bolje izmisliti?... A izjednačavanje plaća prema plaćama u EU nema nikakve veze ... prikaži još! s EU parlamentom. Neće se dekretom plaće izjednačiti, već gospodarskim rastom. A da bi stigli EU u neko normalnije vrijeme morali bi imati rast od preko 10%, s ovim rastom sada, sigurno idemo prema dnu... Iz ovoga se vidi da SDP ima zapravo vrlo slične ideje kao HDZ - gospodarski rast postići ćemo dizanjem plaća u državnom i javnom sektoru. I onda dobijemo državu s najgorima gospodarstvom u EU, bez tržišta, koja samo čeka de je Bugarska prestigne...

  • zmik:

    Jadna Slavonija, uza sve nedaće još im i Bernardić stiže u pomoć.