Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA IVE PUKANIĆA

Milovanovića traže uz Drinu

03.11.2008.
u 19:11

Prostor pograničnih općina Zvornik, Bijeljina, Višegrad, magistralna cestaprema Rudom i Priboju od nedjelje nadziru pojačane policijske i patrole MUP-a Republike Srpske, zbog sumnje da će se najtraženiji balkanski bjegunac Željko Milovanović upravo preko toga dijela BiH prebaciti u Srbiju.

Anonimna dojava
Najviše je policajaca bilo u Višegradu i to zbog anonimne dojave iz Sarajeva da je atentator na Ivu Pukanića i Nikolu Franjića viđen u tom gradu na Drini. Za trajanja akcije zapovjednik Policijske stanice u Višegradu Zoran Ušćumlić bio je poprilično konspirativan. Kazao je samo da su osnažili broj policijskih snaga na ulazu u grad i izlazu iz njega “zbog provjere operativnih saznanja”. Nakon češljanja terena, koje je trajalo desetak sati, zaključeno je da je bila riječ o pogrešci ili smišljenom odvlačenju policijske pozornosti na drugu stranu. Ipak, zapovijed o pojačanoj policijskoj ophodnji s obje strane Drine ostaje na snazi, sve dok, kako nam je kazao načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić, “počinitelji atentata u Zagrebu ne budu uhvaćeni”.

Hadžić hoće na detektor laži i analizu DNK

Borovec: Hrvatski mediji nisu krivi za bijeg Željka Milovanovića

Policiji poznati svi izvršitelji atentata, traži se naručitelj


Hrvatsko pravosuđe za Milovanovićem raspisalo tjeralicu 1994.

Deutsche Welle: Milovanovića spasili hrvatski mediji

S Hadžićeva je mobitela na dan ubojstva plaćen parking

– Iako kretanje bjegunaca još nismo locirali, smatramo da se oni i dalje nalaze na prostoru Republike Srpske – tvrdi Vasić.

U MUP-u Srbije kažu kako, osim pojačanih policijskih ophodnja duž granice s BiH i RH, “nemaju nikakvih novih detalja”. Šef Odjela za istrage RS-a Darko Ilić kazao je da se intenzivna istraga nastavlja. Za drugu osobu (Bojan Gudurić) koja se dovodi u vezu s ubojstvom, a s područja je Novog Sada, “nemaju saznanja da je boravila na operativnom području MUP-a RS-a”.

Ne znaju ga u pekarnici
Na vidjelo su izišli dosad nepoznati detalji o dobojskom atentatoru, koji je radio u pekarnici “Milačak”. Vlasnik pekarnice Milan Milačak u Doboju tvrdi kako ima popis svih djelatnika, ali da pod imenom Željko Milovanović nije nikoga našao. Nakon brojnih razbojstava po Srbiji, ranjavanja, bijega iz zatvora Kula u Sarajevu, Milovanović se diskretno uklopio u civilni život. Njegovi susjedi iz Ulice kneza Miloša o njemu pričaju kao o tihom stanaru.

Vijest da je Milovanović imao američku putovnicu iz veleposlanstva su odbili komentirati. Stigla je tek vijest iz MUP-a RS-a da je riječ o tzv. svjetskoj putovnici, dokumentu koji izdaje udruga Svjetski centar za usluge, koja je u SAD-u utemeljena 1953.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije