Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispunit će joj želju

Miloševićeva supruga bit će pokopana uz njega u dvorištu obiteljske kuće

16.04.2019.
u 11:15

Mirjana Marković umrla je u 77. godini u bolnici u Sočiju, u Rusiji, gdje je poslije dolaska 2003. godine iz Srbije, dobila azil 2010. jer je srbijansko pravosuđe za njom raspisalo tjeralicu u okviru istrage zlouporaba pri dodjeli državnih stanova.

Sin Slobodana Miloševića i Mirjane Marković, Marko Milošević, potvrdio je da će urna s posmrtnim ostacima njegove majke biti položena u subotu u grob u dvorištu obiteljske kuće u Požarevcu i da će tako ispuniti njezinu želju da počiva pored supruga.

Udovica bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, bit će kremirana u Moskvi, a urna s posmrtnim ostacima bit će u subotu u 15 sati položena u grob u Požarevcu, potvrdio je njezin sin Marko Milošević za beogradsku BK televiziju.

Ime Mirjane Marković s datumom rođenja već je ranije upisano pored imena Slobodana Miloševića na nadgrobnoj ploči u dvorištu obiteljske kuće u Požarevcu, "što znači da je planirala da i ona počiva na istom mjestu",  pišu Večernje novosti, pozivajući se na komentare susjeda u Požarevcu.

Mediji su, nakon vijesti o smrti Mirjane Marković u nedjelju Rusiji, špekulirali o tome hoće li biti pokopana u Požarevcu ili, kako su tvrdili pojedini izvori, Marija i Marko Milošević neće dopustiti da majčin grob bude u Srbiji.

Lider Socijalističke partije Srbije i šef diplomacije Ivica Dačić ponudio je pomoć u organiziranju pokopa, a počasni predsjednik SPS-a i nekadašnji blizak Miloševićev suradnik Milutin Mrkonjić rekao je kako se nada "da će vlast stvoriti uvjete da njezina djeca pokopaju svoju majku u njenoj zemlji".

U Gradskom odboru Socijalističke partije Srbije Požarevca rekli su da čekaju odluku svoje središnjice u Beogradu te da je vrh SPS u kontaktu sa sinom i kćeri.

"Da bi ona mogla biti pokopana u dvorištu, za tako nešto prethodno je neophodno pribaviti suglasnost Skupštine grada Požarevca, kao što je bio slučaj i s pokopom Slobodana Miloševića, 18. svibnja 2006. godine", podsjećaju beogradski mediji.

U srbijanskoj se javnosti  i dva dana nakon smrti Mirjane Marković i dalje nagađa hoće li njezina djeca nazočiti pokopu, s obzirom da nijedno od njih ne živi u Srbiji - sin Marko je živio s majkom u Rusiji, a kćer Marija u Crnoj Gori.

Mirjana Marković umrla je u 77. godini u bolnici u Sočiju, u Rusiji, gdje je poslije dolaska 2003. godine iz Srbije, dobila azil 2010. jer je srbijansko pravosuđe za njom raspisalo tjeralicu u okviru istrage zlouporaba pri dodjeli državnih stanova.

Mirjana Marković i njezin suprug Slobodan Milošević dovode se u vezu i s ubojstvom novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Europljanin Slavka Ćuruvije, ali politička pozadina tog atentata koji se dogodio 11. travnja 1999. godine nije otkrivena.

Četvorica dužnosnika tadašnje Državne sigurnosti (DB) osuđena su ovih dana na ukupno 100 godina zatvora zbog ubojstva Ćuruvije kao supočinitelji, a nalogodavci atentata nisu otkriveni.

Komentara 4

RO
ronyday
16:03 16.04.2019.

Što ih nisu zakopali kao ljude na groblju, a ne kao pse u dvorištu ? Je li to od straha da netko ne otkopa to smeće. ?

BA
BakaMraz
02:55 17.04.2019.

Koji primitivci, po dvoristima zakapaju ljude, bljak!

BE
berava
19:29 16.04.2019.

U dvoristu sahranjeni ko psi,kakav zivot takav kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije