Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE
Povratak na članak

Milošević: Pitanje je hoće li se poštivati odluke Ustavnog suda

Neki smatraju kako je razina manjinskih prava u Vukovaru korektna, dok se zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković iz redova srpske nacionalne manjine ne slaže s tim te govori kako je ova odluka samo kozmetička

Komentari 6

BO
borcanac
09:04 14.07.2019.

Triba tu odluku postovat onoliko koliko vi postujete Drzavu Hrvatsku

VL
RI
rimac444
21:22 13.07.2019.

Može se poštivati kada će Hrvati imati jednaka prava u srpskoj skupštini sa 3 hrvatska zastupnika , kada će Hrvati dobivati toliko novaca kao Srbi. kada će nam četnici vratiti sve pogubljene, nestale, kada će vratiti ratnu odštetu.

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:35 13.07.2019.

Srbi ne vole ćirilicu i radije koriste latinicu i iz tog razloga Vučić je uveo dekret o uporabi ćiriličnog pisma kako ne bi izumrla a sve ovo oko nje je više pritisak na Hrvatsku i ja sam za to da im se da jer sigurno je da će ju kroz koju godinu i sami izbacit iz uporabe no nakon što ostvare svoje demokratsko pravo

VL
MS
mala_sova
21:08 13.07.2019.

Srpski jezik i ćirilica nisu jezik i pismo većine pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, isto kao što romski jezik nije jezik većine pripadnika romske nacionalne manjine, jer 75% Roma u Hrvatskoj govori rumunjsko-bajaškim dijalektom i ne znaju ni jednu riječ romskog jezika. U Hrvatskoj je prema popisu iz 1991. 186 tisuća Srba, ali samo 52 tisuće građana kojima je materinski jezik srpski, a za "materinje pismo" ni ne postoje podaci. Miroslav Šeparović i Ustavni sud su hrpa nestručnih i nekompetentnih diletanata koji čak ni ne poznaju zakone, a kamoli stvarno stanje, primjerice Šeparović se poziva na Zakon o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina koji predmijeva korištenje manjinskog jezika i pisma tek u slučajevima kad u manjina u nekoj općini i gradu čini 50% stanovništva, a ne 33% kao u Vukovaru.

VL
Avatar YJAK_Y
YJAK_Y
21:39 13.07.2019.

''...svim vijećnicima srpske nacionalnosti materijali za Gradsko vijeće, na njihov zahtjev, dostavljaju i na ćiriličnom jeziku i pismu.'' Što je to ''ćirilični jezik'' ?

VL
DH
dalibor.hren
05:45 14.07.2019.

Ćirilični jezik!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.