Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBROSUSJEDSKA POLITIKA

Milošević očekuje od Milanovića borbu za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki

Boris Milošević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.01.2020.
u 13:15

Ocijenio je da Milanović, iako kao predsjednik nema izvršne ovlasti, može utjecati na neke stvari i ocijenio važnim da s Pantovčaka šalje pomirljive poruke i stvara ozračje tolerancije u društvu

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Boris Milošević izjavio je u srijedu, 8. siječnja kako se nada dobroj suradnji Hrvatske i Srbije poslije predsjedničkih izbora, dok od novoizabranog šefa države Zorana Milanovića očekuje da će se boriti za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki.

Poruke u kampanji bile su razne i oštre, ocijenio je Milošević za Radio-televiziju Srbije (RTS), ukazavši kako je jedna od poruka koju je slao Milanović bila da će biti predan poštivanju Ustava RH i boriti se za Hrvatsku u kojoj nema povlaštenih. 

Milošević je uvjeren da su građani srpske nacionalnosti "dobro čuli te poruke" i da su većinom glasali za Milanovića.

Milošević je u video-uključenju za RTS rekao da je čestitao Milanoviću na izboru, a na Božićnom domjenku mu ukazao kako se nada da će biti predan onome što je u kampanji govorio - poštivanju Ustava RH.

Nadam se da će se odgovorno ponašati i voditi dobrosusjedsku politiku dijaloga, rekao je Milošević za RTS.

Milošević od Milanovića očekuje poziv na razgovore i razumijevanje i podršku za probleme Srba.

On je ocijenio da Milanović, iako kao predsjednik nema izvršne ovlasti, može utjecati na neke stvari i ocijenio važnim da s Pantovčaka šalje pomirljive poruke i stvara ozračje tolerancije u društvu.

U predstojećem periodu Milošević očekuje elektrificiranje i dovođenje vodovoda u sela u kojima žive pripadnici srpske manjine.

Milošević je, u povodu preuzimanja predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, ocijenio da će "sve oči biti uprte u Hrvatsku".

Komentara 11

KA
kajinx
14:12 08.01.2020.

Čekam dan kad će naš vrli predsjednik reći "Hrvati i Hrvatice" i "Moja Hrvatska"!

DU
Deleted user
14:00 08.01.2020.

Da i ja se nadam da će biti pravedan i neće dopustiti omalovažavanje večinskog 95% Hrvatskog naroda i popraviti i ispričati se bar sada i barem sebi odgovoriti na pitanja:1. Zašto za vrijeme njegove vlade u Kukuriku vladi bilo samomo 53%% Hrvata, NAGLAŠAVAM, naravno protiv bilo koje nacije i vjere nitko normalan nema ništa, ali zar od 95% Hrvata po popisu nije bilo ni jednog sposobnog Hrvata da sudjeluje u vladi RH. 2. takova vlada donosi zakon o podjeli mirovina braniteljima na dva dijela, ali ne i aboliranima , koji primaju RH mirovine sa priznatim stažem za vrijeme okupacije, pa bi temeljem dodatnog zakona kukuriku Vlade, da se usklađuje samo prvi dio braniteljske mirovine, abolirani četnik mogao imati za par godina veću mirovinu od branitelja, ako sada imaju istu. 3. Kad je Bauk digao uzbunu u Saboru za slučajnu skraćenicu ZDS jednog ministarstva, kako nikom od njegovih nije pala na pamet skračenica državne firme APIS ( vidi Wikippediju, tvorac četničkog pokreta itd.). 4. Zašto je dopustio, da 80 godišnjeg bolesnog starca oca dva podinula,Vukovarska branitelja,maltretireju po sudovima od Vukovara do Pule. Oštetio je jadnik nelegalnu dvojezičnu ploču vrijednosti 150 kuna. Probajte u Zagrebu prijaviti štetu 150 kuna policija vam na uviđaj neće izaći.

JA
javor11
13:26 08.01.2020.

...a srbi malo jednakiji. Malo više kruha bez motike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije