Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik Stožera

Milošević: Nedostaje oko 1000 kontejnera, do kraja mjeseca trebali bi ih imati dovoljno

Zagreb: Kod doma Adolfovac održana komemoracija za ubijene Aleksandru, Mariju i Mihajla Zeca
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
05.01.2021.
u 19:26

Naveo je kako je do sada prijavljeno skoro 22.000 oštećenih objekata

Novoosnovani Stožer za obnovu od potresa danas je drugi dan zasjedao u Petrinji nakon koje je potpredsjednik Boris Milošević ustvrdio kako nedostaje oko 1000 kontejnera. 

"Imamo grubu procjenu potrebnih kontejnera. Za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera koji bi zadovoljili sadašnje stanje. Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom. U ovom trenutku imamo montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica. Do kraja tjedna trebali bi dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer. U pregovorima smo da dobivamo do idućeg tjedna još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera. Do kraja mjeseca trebali bi, nadam se, i premašiti našu potrebu u broju alternativnih smještaja", rekao je za RTL Danas

Naveo je kako je do sada prijavljeno skoro 22.000 oštećenih objekata

"U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000. Nažalost ovo u Banovini nije konačna brojka. Naši statičari rade danonoćno kako bi utvrdili štetu", tvrdi te otkriva jesu li svi ljudi dobili pomoć. 

VIDEO Izjave nakon sastanka Stožera za sanaciju posljedica potresa

"Prema svim našim informacijama možemo reći da su svi obiđeni i da je svima pružena pomoć. Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva pogođena naselja", rekao je Milošević. 

Sutra je pravoslavni Badnjak, a na potresom pogođenom području živi puno pravoslavaca. Milošević tvrdi kako se blagdani neće provesti u uobičajenom blagdanskom ozračju. 

"Ozračje nažalost nije blagdansko, ali ono što je dobro je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije. Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć i to je najvažnije u ovom vrijeme", rekao je Milošević. 

Komentara 1

BA
Barbasmora
20:03 05.01.2021.

Hvala Bogu dragom! On ce napraviti, da bude sve kako triba i da budimo imeli svega sta nam triba i jos vise! On ce napraviti, da ne ide novac i hrana za muslimanske migrante vec za naše! Sve sta moramoo napraviti je, da se molimo više puta dnevno i da se pobrinemo da nitko ne izkoristi slobodne volje za izdaju Njega!!! ( komunjare I nalik)!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije