Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Slučaj Marka Juriča nije slučaj izoliranog novinara, to je politička agenda'

Milorad Pupovac
Foto: Robert Anić/PIXSELL
21.01.2016.
u 10:45

Pusić: Ovo je jasan primjer govora mrženje i direktno poticanje na nasilje prema pripadnicima srpske manjine

– Slučaj Marka Juriča nije slučaj izoliranog novinara niti televizije koja mu daje prostora da čini to što čini. Nažalost, riječ je o političkoj agendi koja u posljednje tri godine sve više dobiva prostor u javnosti – rekao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije, reagirajući na izjave voditelja Marka Juriča na televiziji Z1.

Pupovac je rekao da je sve što je Jurič izgovorio primjer iskazivanja mržnje, pozivanja na nasilje i pozivanja na linč pripadnika jedne vjerske i nacionalne zajednice.

– Ta politika, ta atmosfera pretpostavlja da je mržnja za društvo bogatija nego kritika, da je sijanje straha to koje je važnije za stvaranje nacionalnog jedinstava, nego demokratski razgovor, dijalog, rasprave i uzajamne kritike – rekao je Pupovac.

Dodao je da će se Srpsko narodno vijeće ovom konferencijom i dopisom koji će nakon nje biti upućen obratiti DORH-u i Agenciji za elektroničke medije.

– Žao mi je što moramo podsjećati DORH na ono što bi on morao raditi po službenoj dužnosti, ali ćemo ga podsjetiti. Žao mi je što Agencija ne vidi da nije samo opomena nego i sankcioniranje dio njihovih ovlasti. No, ako ostane kod toga, onda ćemo samo još jednom biti svjedoci kako se, unatoč zakonu i propisima, tolerira širenje netolerancije u našoj zemlji. Ako se tako nastavi, neka nam Bog bude na pomoći – rekao je Pupovac.

Novinarima se obratio i aktivist Zoran Pusić.

– Ako većina ne shvati da je upravo zadaća većine da se manjina osjeća ugodno, onda nećemo ništa postići. Ovo je jasan primjer govora mržnje i direktno poticanje na nasilje prema pripadnicima srpske manjine. To treba osuditi većina, ako to ne bude napravljeno, to je ozbiljan propust ove države, ove vlade na odlasku i vlade na dolasku i cijelog društva – rekao je Pusić.

– Došao sam ovamo kao zabrinuti građanin. Po mome autu pišu velike U-ove već šest mjeseci, prije nekoliko dana nožem su mi probušene gume na autu. Na kući ljudskih prava ispisan je veliki grafit "govna četnička" s jednim interesantnim tipfelerom – dodao je Pusić.

Pupovac je komentirao objavu parodije himne Lijepa naša haubico u Novostima, glasilu SNV-a, rekavši da je riječ o parodiji, a ne govoru mržnje.

– Ja ne mislim da je parodija vrijeđanje – rekao je Pupovac.

Pupovac je također rekao da će se kao saborski zastupnik, kao i do sada, zalagati za vladavinu prava i zakonitosti te toleranciju.

>> 'Orešković' nazvao i Pupovca: 'Slušaj, ja želim imati tebe, jedna the best Srb uz sebe'

Komentara 192

AA
AAlien
10:54 21.01.2016.

Zamislite da visokopozicionirani katolički svećenik pjeva ustaške budnice, sve snimljeno i evidentirano. Kakva bi to hajka bila, gorilo bi nebo i zemlja. No, kada pop iz spc pjeva četnike i slavi popa Đujića, nikome ništa. Ali se zato digne kuka i motika na jednog od malobrojnih se četnika usudi nazvati četnika u ovoj ispranoj državi kmetova. Pa imamo li mi hrvati(namjerno malo slovo) imalo poštovanja ako ne prema sebi, onda prema onima koji su stradali od ideologije koju danas slobodno šire i slave isti oni od prije 25 godina?

VE
Velebit1971
10:54 21.01.2016.

Sto njega muci???Covjek je rekao istinu....a on umjesto da osudi cetnicke popove koji javno jevaju cetnicke pjesme on ih jos i brani....ocigledno da mu to ne smeta....tu se postavlja pitanje ko je to pun mrznje???

BI
bigstar
10:57 21.01.2016.

Kakos su se samo ljevicari digli na noge, a kada poglavar pravoslavne crkve pjeva cetnicke pjesme i djecu obucava da ih pjevaju, nikom nista?! Tko je uopce Milorad Pupovac, nije zavrihedio milimetar medijskog prostora jer svojim djelovanjem godinama kontaminira politiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije