Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak s nikolićem

Milorad Dodik poziva sve Srbe u regiji na okupljanje i zajedništvo

'Banjaluka 21.01.2012 Milorad Dodik na press konferenciji u Palati Predsjednika RS Foto Dejan Moconja'
'Dejan Moconja/VLM'
10.08.2012.
u 20:03

Pokrenut će pitanje zaštite srpskog naroda gdje god se nalazi. Smatra da je to obveza i svih onih koji su na pozicijama na kojima se odlučuje

- Vrijeme je da se Srbi konačno okupe. Moramo naći zajedničke odgovore na probleme koji se tiču srpskog naroda - od Kosova do Crne Gore i Hrvatske - rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik u intervjuu za beogradske \"Večernje novosti\" nakon susreta s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Prepričavajući razgovor s predsjednikom Srbije i ciljevima koje su zacrtali, Dodik je kazao da Srbima treba zajednička srpska politika za cijelu regiju.

- Moramo da saberemo gdje smo, što nam se događa, što nam je interes i da se za taj interes zajedno borimo - dodao je Dodik. Istaknuo je da će pokrenuti pitanje zaštite srpskog naroda gdje god se on nalazi, jer smatra, dodao je, kako mu je to obveza, ali i obveza svih koji su na mjestima na kojima se odlučuje. U većini stavova koje je izmijenio s Nikolićem stajališta su im gotovo identična. Slažu se i oko pitanja Kosova i oko Daytona.

- Dogovorili smo se da moramo više surađivati u području obrazovanja, kulture, sporta i ekonomije. Potkraj rujna održat ćemo sjednicu zajedničkog Vijeća u Banja Luci na kojoj će biti i predsjednik Nikolić i premijer Dačić. Tada ćemo napraviti novu mapu naših odnosa - kazao je Dodik.

Zatražio je da Ured Visokog predstavnika u budućnosti svoja izvješća o stanju u BiH šalje i vladama Srbije i Hrvatske jer su one supotpisnice Daytonskog sporazuma. Od ostavke ministra vanjskih poslova BiH Dodik i srpske strane u BiH neće odustati jer je mimo znanja srpskog člana Predsjedništva BiH veleposlaniku BiH pri UN-u dao instrukcije da glasuje za rezoluciju o Siriji.

- Danas Sirija, sutra Kosovo - kazao je Dodik.

Komentara 23

MA
marko1
22:51 10.08.2012.

0.08.2012. Bravo! narod sve losije zivi a raspravlja se o glupostima.

TM
Tvrtko mali
22:35 10.08.2012.

@poirot ali bas je zabavno sa ovim "ljudima",priznaj,ja se smijem dok pisem

Avatar Joja
Joja
21:52 10.08.2012.

10.08.2012. u 21:38h poirot je napisao/la: ------------------------------------------- Nekoliko puta ste se vi okupljali pa nikako da se okupite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije