Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJANJE U ILICI

Borovec: Provjerit će se dozvola za boravak pijanog vozača

nesreća ilica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Bojan Arežina, Hina
19.04.2016.
u 12:21

Riječ je jednoj od dvije brutalne nesreće u Zagrebu koje su posljednjih dana šokirale hrvatsku javnost

Kao što je bilo i najavljeno, pokrenuta je procedura o ponovnoj provjeri dozvole boravka za osobu koja je počinila prometnu nesreću na Ilici, otkrio je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec za Media servis.

Riječ je jednoj od dvije brutalne nesreće u Zagrebu koje su posljednjih dana šokirale hrvatsku javnost, a koje su izazvali pijani vozači. U prvoj, onoj na Kvaternikovom trgu, poginulo je dvoje ljudi, a u onoj u Ilici biznismen Miroslav Stanojević gotovo je naletio na oca s malim djetetom u kolicima. Prometni stručnjak Željko Marušić rekao je da je prekršajno, a ne kazneno procesuiranje državljana Srbije za prometnu nesreću u Ilici skandal koji će nanijeti dugoročnu štetu sigurnosti cestovnog prometa i dovodi u pitanje funkcioniranje pravne države.

To se događa u situaciji kad je sigurnost cestovnog prometa u Hrvatskoj pala na samo dno u Europskoj uniji premda smo od 2000. uložili razmjerno najviše u cestovnu infrastrukturu, a iz Ministarstva prometa nema nikakvih reakcija, upozorio je Marušić.

Jedna takva nesreća, s tragičnom posljedicom, dogodila se 2012. godine. Mladi Siniša Smiljanić poginuo je u Novom Zagrebu kada je na njega naletio pijani vozač prošavši kroz crveno, a njegovi roditelji nikada nisu dobili pravnu zadovoljštinu.

Njegov otac, Miljenko Smiljanić, za RTL je razočarano komentirao tragični događaj i ono što je uslijedilo.

– Ostao sam bez sina, no to nije sve. Mi smo poniženi od institucija, od pravosuđa, državnog odvjetništva – rekao je otac.

Vozač Dejan Maćešić, suvlasnik tvrtke One2play, odslužio je 11 mjeseci u zatvoru i nikad nije ostao bez vozačke, iako je u dosjeu skupio 35 prometnih prekršaja, navodi RTL.

– Prekršaj je bio od mjesec dana prije, koji se vukao po sudu. Da je taj predmet bio riješen dva mjeseca prije, da je Maćešiću bila oduzeta vozačka dozvola, moj bi sin danas bio živ – rekao je otac.

Komentara 22

DU
Deleted user
10:08 19.04.2016.

Nikakve koristi nema ako se nekome oduzme dozvola. Jedina efikasna mjera je zatvor za sve one pijane tajkune kojima su kazne od desetak hiljada kuna beznačajne i lako plative. Samo rešt spašava živote.

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
13:13 19.04.2016.

Isuse....koje gluposti?! Policija je totalno zaribala stvar jer umjesto da je to što je učinio taj manijak tretira kao kazneno djelo obijesne vožnje kojom su ugroženi životi ljudi (što i jest po svim karakteristikama), pa da ljepo taj sileđija završii nekoliko godina u buksi, naša vajna Policija je sve podvela pod prekršaj i naplatila mu jednostavno sramotnu kaznu za ovakvo (zlod)djelo koje je samo pukim slućajem završilo bez smrtonosnog ishoda za nekoga od pješaka u Ilici. i što sad radi policija? Umjesto da lete ostavke i otkazi.... valjaju se (pravne) guposti i nesuvislosti! Jer ....za ime Boga,...pa kakve veze "ponašanjem"u prometu ima dozvola boravka i dozvola za rad tog idiota? Ako u tom smislu nešto i nije u redu....pa gdje je ta naša Policija bila do sada? U vrlo kratkom vremenu pokazuje se da se u našoj policiji namnožilo mnogo toga i mnogo tih koji tamo ne "pripadaju" i u Policiji je potrebna jedna temeljita "čistka" od onih koji su tamo očito dospjeli po svim mogućim kadrovskim "ključevima" i kriterijima osim po sposobnosti i poštenju . Sramota! Sramota! Sramota!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:43 19.04.2016.

a je li ovaj lik pokrenuo proceduru za provjeru dozvole boravaka i rada bandić milana, koji je nakon nesreće autom pijan bježao policiji??? i nakon toga sredio otkaz policajcu koji ga je ulovio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije