Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka Srbiji

Miljenić usporedio Mihailovića s Hitlerom i Mussolinijem

Orsat Miljenić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
14.05.2015.
u 16:00

Neovisno o odluci beogradskog suda, Hrvatska i dalje drži da je četnički vođa Draža Mihailović bio ratni zločinac, stav je hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je da je "apsolutno zgrožen" presudom Visokog suda u Beogradu o rehabilitaciji četničkog vojvode Draže Mihailovića.

– Mislim da je to silno velika pogreška kao što bi bila i rehabilitacija Hitlera, Mussolinija ili Pavelića – rekao je Miljenić i dodao da svaki fašizam treba osuditi. – Kad se fašizam ne osuđuje kako treba, to nije dobar temelj za građenje budućnosti – poručio je ministar pravosuđa te dodao da su takve stvari u svijetu već davno riješene i da se "zna tko je bio na strani dobra, a tko na strani zla".

Čovjek je zločinac bio i ostao je zločinac

– Četnički pokret napravio je veliko zlo, prije svega, našim građanima u Hrvatskoj – kazao je Miljenić te dodao da je "za nas ta osoba bila i ostala zločinac".

– Čovjek je zločinac bio i ostao, napravio je veliko zlo, bio je fašist i točka – kazao je Miljenić i poručio da Srbija sama mora odlučiti na čemu će graditi budućnost. – Hoće li graditi budućnost kao cijela Europa na temelju antifašizma ili na temelju nečeg drugog? – pitao je Miljenić.

Hrvatska i dalje drži da je četnički vođa Mihailović bio ratni zločinac

Neovisno o odluci beogradskog suda, Hrvatska i dalje drži da je četnički vođa Draža Mihailović bio ratni zločinac, stajalište je hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Ta odluka ne mijenja hrvatsko stajalište da je on ratni zločinac i zapovjednik kolaboracionističke vojske poražene u Drugome svjetskom ratu, kažu iz MVP-a.

>>Hrvatska mora ovoj i ovakvoj Srbiji staviti veto na ulazak u EU

>>'Presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta'

>>Milanović izjednačava zločinca Tita s prvim hrvatskim predsjednikom

>>Rehabilitiran Draža Mihailović, sudac: Nismo utvrđivali je li ratni zločinac

Komentara 28

ĆA
ćaćaća
16:37 14.05.2015.

još je gore da njegova partija veliča još većeg zločinca od mihailovića..tita !!!

LI
livoguza2
16:17 14.05.2015.

Naslov članku ne valja jer je Miljenić rekao ovo:" VL Inicijative VL Biografije Večernji list Premium Pretplati se, isplati se! Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je da je "apsolutno zgrožen" sa presudom Visokog suda u Beogradu o rehabilitaciji četničkogtničkog vojvode Draže Mihailovića. - Mislim da je to silno velika pogreška kao što bi bila i rehabilitacija Hitlera, Mussolinija ili Pavelića - rekao je Miljenić i dodao da svaki fašizam treba osuditi." Dakle, izjednačio je đenerala s Hitlerom, Musolinijem i Pavelićem. S Titom ga nije usporedio jer zna da je Tito veći zločinac od svih njih zajedno. Ne da Miljenić da bilo tko Titu otme prvenstvo. Pošten neki čovjek i drug ovaj mlađahni Miljenić. Lp.

Avatar guten_tag
guten_tag
16:36 14.05.2015.

jedina političarka u Hrvatskoj koja ima časti i morala je gospođa Ruža Tomašić. Ona je javno rekla da su naši problemi srpski četnički ideolozi koji truju hrvatsko društvo i da nisu suđeni za zločine počinjene '91 u okupiranom Vukovaru gdje su potomci i sljedbenici Draže Miihailovića marširali srušenim Vukovarom i pjevali koljačke koračnice. vojvoda Tomislav Nikolić je agresorski vojnik koji je u hrvatskom selu Antinu, prema izjavi Jovice Stanišića, počinio zločin ubojstva starih ljudi koje je pobio i pobacao u bazen. nadam se da naša Predsjednica neće pozvati četničkog vojvodu u Hrvatsku i postrojiti hrvatsku počasnu postrojbu njemu u čast. to bi bio veliki skandal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije