Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Miljenić i Mlakar u Državnom sudbenom vijeću, a Leko i Bošnjaković u Državnoodvjetničkom vijeću

Orsat Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.02.2016.
u 10:51

Ova imenovanja mora potvrditi i Sabor glasovanjem.

Odbor za pravosuđe jednoglasno je i bez rasprave utvrdio prijedlog imenovanja po dva člana iz redova saborskih zastupnika u Državno sudbeno vijeće te Državnoodvjetničko vijeće. U Državno sudbeno vijeće, koje ima jedanaest članova (sedam sudaca, dva sveučilišna profesora pravnih znanosti i dva saborska zastupnika, od kojih jedan iz redova oporbe) imenuju se SDP-ov Orsat Miljenić te HDZ-ov Davorin Mlakar.

U Državnoodvjetničko vijeće, koje također ima jedanaest članova (sedam iz reda zamjenika državnih odvjetnika, dva člana iz Hrvatskoga sabora i dva člana iz reda sveučilišnih profesora pravnih znanosti) iz redova zastupnika imenuju se SDP-ov Josip Leko te HDZ-ov Dražen BošnjakovićOva imenovanja mora potvrditi i Sabor glasovanjem.

>> Imao sam puno ponuda za ulazak u politiku i sve sam odbijao. A onda se pojavio Most... 

>> 'Je li razborito imenovati Milijana Brkića za ministra branitelja?'

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:04 26.02.2016.

Ovo su smislena i razborita imenovanja, sva četvorica su stručni i normalni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije