Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNA ODLUKA

Josip Ćelić nije kriv što je vozio trostruko brže od dopuštenog u naseljenom mjestu

Josip Ćelić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
31.01.2020.
u 18:36

Rekao je kako se Državno odvjetništvo RH (DORH) nije žalilo i da je obrazloženje bilo da je Ćelić bio na tajnom zadatku i da zbog toga za njega nisu vrijedila ograničenja prometa

Prekršajni sud u Zadru pravomoćno je oslobodio bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića zbog vožnje trostruko većom brzinom od dopuštene u naseljenom mjestu.

Ćelić je, podsjetimo, prošle godine priznao da je vozio 166 kilometara na sat na cesti gdje je dopuštena brzina bila 50 kilometara na sat. Snimljen je 12. ožujka prošle godine u Briševu kod Zadra, a slučaj je dospio u javnost mjesecima kasnije i to nakon objave na RTL televiziji.

Nakon toga uslijedile su optužbe, ali i demontiranje zataškavanja slučaja, pa čak i istraga o tome tko je novinarima prijavio cijeli slučaj. Baš u petak USKOK je zbog zataškavanja slučaja otvorio istragu protiv dvojice čelnika postaje prometne policije u Zadru, no o tome se MUP nije oglasio. Cijeli slučaj u kojem nije bilo procesuiranja prekršaja, u kojem je i nestala snimka presretača koji je snimio Ćelića u vožnji privatnim automobilom brzinom 110 kilometara na sat brže od dopuštene rezultirala je podsjetimo i  ostavkom Ćelića na mjesto zamjenika ravnatelja policije. I onda obrat - Josip Ćelić je oslobođen, a presuda prekršajnog suda u Zadru je postala i pravomoćna jer se DORH nije žalio.

– Sutkinja Magda Troskot je donijela oslobađajuću presudu netom nakon sazvanog ročišta, a državno odvjetništvo se nije žalilo. Naime, presuđeno je da je Josip Ćelić bio na tajnom zadatku i na njega se stoga nije moglo odnositi ograničenje brzine – rekao nam je glasnogovornik općinskog suda u Zadru, Denis Klarendić. Sud je inače cijeli postupak zatvorio javnosti zbog tajnosti postupka.

– U postupku je utvrđeno da je okrivljenik u vožnji automobila upravljao u obavljanju službene zadaće u cilju otkrivanja predmeta pribavljenih počinjenjem kaznenog djela, a pri čemu je prekoračio ograničenje brzine. Stoga je sud primijenio odredbu zakona koja u tim slučajevima ne  primjenjuje zakon o sigurnosti prometa na cestama, a  koje se odnose na ograničenja brzine – istaknuto je u obrazloženju presude zadarskog suda. Na nju nema žalbe.

GALERIJA Lokva Rogoznica: Vila koju je kupio Josip Ćelić

Josip Ćelić
1/7

 

 

Komentara 181

PO
polovicaa
18:49 31.01.2020.

Djeco ne idite u Irsku,Njemacku,Kanadu..... vidite kak je ovdje dobro..ovaj manijak je jurio 160,ovaj danas 230 I jos budu dobili orden zasluga za narod...

SM
san.martino
18:45 31.01.2020.

Naknadno se sjetio da je bio na zadatku!

IV
ivanlac27
18:44 31.01.2020.

Gasi svjetla u ovoj smijesnoj drzavi, zakljucaj i baci kljuc negdje na dno Marijanske brazde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije