Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONALD TRUMP O IMIGRACIJI

Milijun Meksikanaca izbacit ću u prvom satu mandata!

Republican presidential nominee Donald Trump speaks during a campaign rally in Everett, Washington, U.S., August 30, 2016.   REUTERS/Carlo Allegri     TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
02.09.2016.
u 14:06

Iako su svi očekivali da će Trump ublažiti svoju politiku prema imigraciji, dogodilo se upravo suprotno - postao je još radikalniji

Svojim šokantnim nastupom republikanski predsjednički kandidat pokazao je da ne odustaje od politike koju je zacrtao na samom početku

Dugoočekivani govor Donalda Trumpa o njegovoj politici prema imigrantima nije ispunio očekivanja onih koji su predviđali da će se u službenoj predizbornoj kampanji ipak pojaviti drukčiji, normalniji Trump. Čak i konzervativni komentatori koji su očekivali da će on u ublažiti stajališta o ilegalnim imigrantima ostali su u šoku zato što je on u ovom segmentu dodatno zaoštrio svoju politiku.

U svome govoru u Phoenixu u Arizoni obećao je da će u prvim satima nakon što preuzme dužnost predsjednika deportirati većinu imigranata te da će ustrojiti posebne naoružane snage koje će pronalaziti imigrante i deportirati ih preko granice. Washington Post je izračunao da bi samo u prvom, hitnom valu deportacija iz zemlje bilo izbačeno oko šest milijuna ilegalnih imigranata.

– Nakon moga prvoga dana u Bijeloj kući tih ljudi u našoj zemlji više neće biti, a to se osobito odnosi na gotovo dva milijuna njih koji su počinili zločine. Obećavam vam da ću vam vratiti natrag našu zemlju – kazao je Trump. U spektakularnoj srcedrapateljnoj priredbi koji je izveo na pozornici on je doveo majke bijele djece koju su navodno ubili ilegalni imigranti. Nazvao ih je majkama anđela i izljubio ih je jednu po jednu obećavši da se takvi zločini više nikada neće događati.

Pozornost je privukla njegova izjava da će na granici s Meksikom dugoj više od 3000 kilometara sagraditi veliki zid.

– Bit će to visoki zid s visokim kulama u kojima će neprekidno boraviti stražari. Zid će cijelom dužinom biti opremljen izuzetno osjetljivim senzorima, a Meksiko će u stopostotno iznosu platiti gradnju toga zida. Platit će iako još ne znaju da će to učiniti – urlao je Trump.

Samo nekoliko sati prije ovog govora Trump se zaputio u Ciudad de Mexico gdje je razgovarao s tamošnjim predsjednikom Enriqueom Peñom Nietom. Tijekom razgovora čak je hvalio meksičke imigrante kao poštene ljude i dobre radnike.

Trump se tijekom ovoga posjeta pretvorio u pravog diplomata koji je nakon razgovora kazao kako se sve odvijalo u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi. No meksički predsjednik znao je da je riječ o vuku u janjećoj koži pa je kazao da je Trump ogromna ugroza meksičke nacionalne sigurnosti. Samo nekoliko sati kasnije pokazalo se da je bio potpuno u pravu. 

>> Trump u Meksiku rekao da će izgraditi zid, predsjednik poručio da ga oni neće platiti

Komentara 9

GO
gooniegoogoo
18:36 02.09.2016.

Naslov iliti kako agitpropovskom logikom i metodama iliegalni migranti postaju Meksikanci.

SZ
stela_zg
21:43 02.09.2016.

Bog ga blagoslovio! popis Europskih država kojima bi također dobro došao takav predsjednik bi bio podulji

Avatar superhik74
superhik74
22:25 02.09.2016.

He,he, he...kako su mediji (nepoznati vlasnik s Djevicanskih otoka ) protiv protjerivanja ilegalaca iz Amerike i Europe koji u miljunima protuzakonito rade invazije, kao sto su protiv zida na Meksickoj granici, ili zice na Madjarskoj granici, ali se niti najmanje ne bune kada su cionisti izgradili zid u Izraelu i tako ogradili Palestince u geta pored onih par miljuna koje su deportirali iz vlastite zemlje, "multikulturalnost" u Americi i Europi ali zato zakonom zabranjeni medjuetnicki brakovi i etnicko ciscenje u Izraelu. Zanimljivi su ti dvostruki standardi. Da ovdje promjenimo prezime Trump u Netanyahu a ime drzave u Izrael, sve bi bilo itekako prihvatljivo i novinarima ne bi padalo na pamet to kritizirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije