Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:
Povratak na članak

'Počašćen sam nominacijom. Reći ću pod kojim uvjetima želim biti ministar branitelja'

Bit ću ministar ako će se raditi na zaštiti i dostojanstvu branitelja, zaštiti obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te reaktivaciji branitelja u hrvatsko društvo, rekao je Brkić

Komentari 205

Avatar arhaika
arhaika
20:59 25.02.2016.

ako je mentor ozbiljan i ozbiljno shvaca mentorstvo nema samse za plagijat. zazo se i zove vodjenje, mentoriranje. mentor treba i poznavati svog diplomanta, razg o temi da vidi koliko diplomant razumije temu. i sama obrana rada sluzi tome. dakle, ozbiljnoj komisiji tj povjerenstvu za obranu se ne moze dogoditi takav propust.

VL
Avatar Bruno
Bruno
21:54 25.02.2016.

Predhodnik je imao ptspt pa nije smetalo , plus htio priznati branitelje sao krajine, necete lopine!

VL
SO
Somelier
07:20 26.02.2016.

Taj diplomski Brkiću uopće ne treba da bude ministar. Šta vrijede Milanoviću i Staziču diplome kada su naj veči primitivci u EU i Balkanu.

VL
Avatar TucTuc
TucTuc
22:15 25.02.2016.

Upravo zbog podjela ma "mi i vi", zbog podmetanja, lazi i svih uvrijeda... Hrvatska zasluzuje lustraciju! Amen.

VL
Avatar arhaika
arhaika
20:20 25.02.2016.

ako je diplomski rad na strucnim studijima on ne mora biti nuzno originalan, vec treba implicirati neke novine za prakticni rad. drugo je znanstveni rad kod magisterija ( prije bolonje) i doktorata. magistri i doktori znanosti moraju imati izvornost i originalnost. zato je logicno da podlijezu vecoj provjeri i kontroli. no, i tu je odgovornost mentora i povjerenstva za obranu rada ili dizertacije kljucan. dakle, kod milijana kad je predavao nacrt diplomskog rada, njegov mentor ga je odobrio i odgovoran je. iako, nije nikakva frka da poatoje vrlo slicni diplomski radovi. ja sam ih se nagledala i nacitala puno. no, bitan je pristup i kut studenra i kakve implikacije izdvoji.

VL
MA
markro3
20:28 25.02.2016.

Kad već ja nisam ministar, budi ti. Moja braniteljska podrška. Ne obaziri se na uzavrele ljevičare, da ih ne nazovem primjerenijim imenom.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:17 25.02.2016.

Ta čovjek je zaslužio to mjesto sa ili bez diplome,pa kakvu ulogu ima diploma ako je svojim djelima i primjerom doprinio više nego sto diploma.

VL
SO
Somelier
07:23 26.02.2016.

Neki se ovdje "pitaju" da kakovu poruku sa Brkićem šaljemo našoj djeci. To se vidi da su to okorjeli crveni jer ne vide da kada se Milanović i Stazić pojave na Televiziji moramo zbog djece TV gasiti ili im zaćepitii uha. To je problem a ne Brkić.

VL
Avatar arhaika
arhaika
20:49 25.02.2016.

mentor MORA poznavati slicne radove, plagijat se prepozna iz aviona, ako je mentor ozbiljan. dakle, moze neki rad biti i 70 posto slican drugom, no ako mu je kut analize drukciji i implikacije za temu drukcije, moze proci. a sto se tice referiranja i citiranja, vjerujte pronalazim pogresaka more i kod objavljenih strucnih i znans radova. slampavost vlada kod nas. kod stranih radova s vrhunskih sveucilista to je rijetkost.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:19 25.02.2016.

Sad ce SDP kako je on susjed Andrije Artukovica ministra u vladi NDH.

VL
ZZ
Zagreb Zagreb
20:07 25.02.2016.

Gospodine Brkicu, Vi ste legenda Domovinskog rata, nemojte dozvoliti da Vam oni koji su se skrivali po podrumima i koji nisu zeljeli Hrvatsku danas pamet sole.

VL
BU
Bulaba
20:03 25.02.2016.

I ja to ne kužim s tim diplomskim. Lik prepisao diplomski, mentor se s tim složio, komisija se složila, fakultet se složio, sve po pravilima fakulteta, i sad on kriv? On kazneno odgovoran, a fakultet nije? Pa prvo bi trebalo ukinuti tu policijsku akademiju koja očito podržava prepisivanje diplomskog.

VL
Avatar arhaika
arhaika
20:08 25.02.2016.

bit ce milijan najbolji ministar. ovo o diplomskom je totalni spin. zamislite, pokrece postupak skola ciji je glavni covjek bio u povjernstvu za taj rad. kad covjek prodje diplomski zna se da rad ide na provjeru i primjedbe mentoru, a povjerenstvo za obranu itekako snosi odgovornost ako pusti plagijat. zapravo, diplomant je najmanje odgovoran.

VL
TU
tulipan870
20:31 25.02.2016.

Mislim osobno da je jedan od najboljih ljudi ili branitelja za to mjesto .Pokazao je čovjek uz svoje domoljublje i druge velike kvalitete,koje takav čovjek treba imati .

VL
VA
varazdinac67
22:02 25.02.2016.

to su zadnji trzaji crknute hobotnice udbasa lozancica ostoje ranka,koji zele napakostiti ovoj vladi ,sta ne pitaju vesnu pusic done kupila skolu

VL
Avatar arhaika
arhaika
21:20 25.02.2016.

zato bih ponovila ono sto je vec netko rekao. brkic je diplomirao u DR i to s najvisom ocjenom i treba biti min branitelja.

VL
Avatar arhaika
arhaika
20:36 25.02.2016.

ovako, ponavljam, student smije pogrijesiti, ali mentor i komisija ne smiju. sad kad bih se zainatila u svakom dpl bih nasla da se koriste gotovo identicne musli u uvodima radovA, ako su teme slicne. a, koliko tek manjkavosti kod referenci..ufff.. i profesori moraju zaraditi svoju placu. za prosjecan stud seminar trebali su mi sati dok su neke kolege obavljale za 10 min. nikad ne bih okrivila studenta za plagijat, vec sebe kao prof ili asistenta zato sto nisam ja obavila ozbiljno svoj posao.

VL
Avatar arhaika
arhaika
21:08 25.02.2016.

mislim da cu se zainatiti pa prouciti dipl radove bivsih ministara. kladim se da ce se svasta pronaci jer je nas sustav neozbiljan. prepisivacina je dio mentaliteta od OS do faksa. a mentoriranje neozbiljno.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:12 25.02.2016.

Postujem ga i zato sto korjene vuce iz Klobuka.

VL
Avatar arhaika
arhaika
22:08 25.02.2016.

ponavljam. zgb sveuciliste nije ni medju prvi 500 u svijetu. a ostala sveuc po rh da ne govorim. mentori na ozbiljnim svjetskim sveucilistima znaju nacine za otkrivanje plagijata. zapravo oni moraju znati kapacitete svog diplomanta. brkic nije jedini kojem bii se moglo naci 70 ponavljanja vec recenog kod nekog drugog. stvar je sustava kojeg treba uozbiljiti. a ja bih iz velike zahvalnosti i postovanja svakom branitelju koji je riskirao zivot dala sto diploma, onih iz DR i po mojem imali bi vrhunske i ozbiljne mentore ako zele akadem napredak. vidite da se ne bunim sto je kotromanovic brzinski zavrsio faks. i nikad ih ne bih cerecila po medijima. zato, sram vas bilo. ako meni, koja sam svoje najvise akad stupnjeve zavrsila na vrhunskom eu sveucilistu ne smeta njegova diploma sto vama smeta!

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.