Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Bandić je već imao iskustvo s crnim vragom – Zoranom Milanovićem'

O HSS-u: Ako žele bajke braće Grimm, neka idu tamo gdje će im obećavati bajke braće Grimm
05. srpnja 2016. u 19:36 140 komentara 5007 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić večeras je u Dnevniku Nove TV potvrdio da je HDZ pozajmljivao novac za kampanju te da je to bilo u skladu sa zakonom.

HDZ je ranije danas potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i financijskim statutom HDZ-a, sasvim transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Brkić je na Novoj TV rekao da je točan podatak da je HDZ 2014. "odradio određene aktivnosti što se tiče pozajmica s pravnom osobom", ali da je to bilo potpuno transparentno i u skladu sa zakonom. Dodao je da su se sredstva koristila za tekuće poslovanje, financiranje kampanje te da su Državna revizija, pa i Gong, rekli da je sve bilo u skladu sa zakonom. Ispričao se što dug još nije isplaćen te je rekao da će ga vratiti čim se stvore financijski uvjeti.

– HDZ se neće baviti lažima i konstrukcijama – rekao je Brkić, dodajući da će umjesto toga građanima ponuditi program za izlazak iz krize. Poručio je da se istrage DORH-a uopće ne boji. Za kampanju za iduće izbore je rekao da neće biti bogata i ekstravagantna.

Brkić je rekao da su se članicama Domoljubne koalicije zahvalili na dosadašnjoj suradnji, ali ih i zamolili za strpljenje dok traje izbor novog predsjednika.

Milijan Brkić Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić objavio: Neću se kandidirati za predsjednika HDZ-a Milan Bandić VIŠE NE TUŽI MILANOVIĆA Bandić spreman na suradnju i sa SDP-om: 'I sa crnim vragom za boljitak domovine'

– Ne bi bilo fer da pregovarački proces završavamo bez novog predsjednika stranke – rekao je Brkić, koji je na pitanje jesu li spremni na ustupke HSS-u odgovorio:

– Ako žele bajke braće Grimm, neka idu tamo gdje će im obećavati bajke braće Grimm.

Komentirajući izjavu Milana Bandića, koji je rekao da bi išao "i s crnim vragom" za boljitak domovine, Brkić je rekao da je Bandić imao iskustvo s crnim vragom, Zoranom Milanovićem, te da čisto sumnja da će ponovno ići u to. Naglasio je da HDZ neće odustati od temelja koje je zacrtao Franjo Tuđman. Rekao je da je u tijeku "refresh" programa HDZ-a, za što je zadužena Ivana Maletić.

– Budite sigurni da ćemo biti svoji i ponuditi građanima najbolji program – rekao je Brkić, poručujući da će HDZ biti pobjednik na jesenjim izborima u bilo kojoj kompoziciji.

>> Milijan Brkić najavio novi smjer HDZ-a: Nalazimo se u turbulentnim vremenima

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar kenj@c
  kenj@c:

  badava ovdje išta napisati kad ovaj sdp-portal sve briše što mu ne paše.pa pitam opet.ima li neki portal koji je objektivan i dopušta drugačije mišljenje?

 • civil:

  Ajde Brkicu I ti se pridruzio crnom vragom cim si dopustio da ti lijevicari biraje predsjednika stranke.

 • davnor:

  A hoće li milanče odgovarat što je neovlašteno svojim opančarima dao nekretninu vrijednu 25miliona o tome ne pišete.