Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

'Bandić je već imao iskustvo s crnim vragom – Zoranom Milanovićem'

Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
05.07.2016.
u 19:36

O HSS-u: Ako žele bajke braće Grimm, neka idu tamo gdje će im obećavati bajke braće Grimm

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić večeras je u Dnevniku Nove TV potvrdio da je HDZ pozajmljivao novac za kampanju te da je to bilo u skladu sa zakonom.

HDZ je ranije danas potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i financijskim statutom HDZ-a, sasvim transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Brkić je na Novoj TV rekao da je točan podatak da je HDZ 2014. "odradio određene aktivnosti što se tiče pozajmica s pravnom osobom", ali da je to bilo potpuno transparentno i u skladu sa zakonom. Dodao je da su se sredstva koristila za tekuće poslovanje, financiranje kampanje te da su Državna revizija, pa i Gong, rekli da je sve bilo u skladu sa zakonom. Ispričao se što dug još nije isplaćen te je rekao da će ga vratiti čim se stvore financijski uvjeti.

– HDZ se neće baviti lažima i konstrukcijama – rekao je Brkić, dodajući da će umjesto toga građanima ponuditi program za izlazak iz krize. Poručio je da se istrage DORH-a uopće ne boji. Za kampanju za iduće izbore je rekao da neće biti bogata i ekstravagantna.

Brkić je rekao da su se članicama Domoljubne koalicije zahvalili na dosadašnjoj suradnji, ali ih i zamolili za strpljenje dok traje izbor novog predsjednika.

– Ne bi bilo fer da pregovarački proces završavamo bez novog predsjednika stranke – rekao je Brkić, koji je na pitanje jesu li spremni na ustupke HSS-u odgovorio:

– Ako žele bajke braće Grimm, neka idu tamo gdje će im obećavati bajke braće Grimm.

Komentirajući izjavu Milana Bandića, koji je rekao da bi išao "i s crnim vragom" za boljitak domovine, Brkić je rekao da je Bandić imao iskustvo s crnim vragom, Zoranom Milanovićem, te da čisto sumnja da će ponovno ići u to. Naglasio je da HDZ neće odustati od temelja koje je zacrtao Franjo Tuđman. Rekao je da je u tijeku "refresh" programa HDZ-a, za što je zadužena Ivana Maletić.

– Budite sigurni da ćemo biti svoji i ponuditi građanima najbolji program – rekao je Brkić, poručujući da će HDZ biti pobjednik na jesenjim izborima u bilo kojoj kompoziciji.

>> Milijan Brkić najavio novi smjer HDZ-a: Nalazimo se u turbulentnim vremenima

Komentara 140

Avatar kenj@c
kenj@c
20:06 05.07.2016.

badava ovdje išta napisati kad ovaj sdp-portal sve briše što mu ne paše.pa pitam opet.ima li neki portal koji je objektivan i dopušta drugačije mišljenje?

CI
civil
20:38 05.07.2016.

Ajde Brkicu I ti se pridruzio crnom vragom cim si dopustio da ti lijevicari biraje predsjednika stranke.

DA
davnor
21:14 05.07.2016.

A hoće li milanče odgovarat što je neovlašteno svojim opančarima dao nekretninu vrijednu 25miliona o tome ne pišete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije