Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka iz splita

Milijan Brkić najavio novi smjer HDZ-a: Nalazimo se u turbulentnim vremenima

otvorenju 16. Ljetne skole Europske mreze ideja Mediteran - geopolitika i europske integracije koja se odrzava u hotelu Le Meridian Lav.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
30.06.2016.
u 10:47

Države su svjesne problema i što bi trebale poduzeti, ali provedba i dalje zaostaje i ne ide tempom koji smo zacrtali, dodao je

Na otvorenju 16. Ljetne škole Europske mreže ideja Mediteran – geopolitika i europske integracije koja se održava u splitskom hotelu Le Meridian Lav, Milijan Brkić najavio je novi smjer HDZ-a.

– Države EU suočene su i sa starenjem stanovništva i padom nataliteta, a to je prisutno i u našoj Hrvatskoj. U takvoj situaciji trebaju se usuglasiti politike, kako bismo različitim nacionalnim politikama u EU potaknuli demografsku obnovu. Treba nam učinkovitija migracijska politika, koja će poticati legalnu migraciju stanovništva, temeljenu na analizi tržišta rada. Naša zadaća je pružiti bolji život građanima, koji se neće brinuti o tome što će biti sutra i hoće li mladi naći posao nakon završenog obrazovanja. Prestanimo se baviti uljepšavanjem prošlosti, iz prošlosti učimo, okrenimo se sadašnjosti i budućnosti – kazao je Brkić, javlja N1 info.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

– Gospodarski oporavak mora se temeljiti na potencijalima – istaknuo je Brkić i dodao kako se "trebamo okrenuti restrukturiranju gospodarstva, kako bismo podigli konkurentnost, prednjačili u inovacijama".

– Države su svjesne problema i što bi trebale poduzeti, ali provedba i dalje zaostaje i ne ide tempom koji smo zacrtali – dodao je.

Naglasio je da države moraju biti u stanju bolje iskoristiti mogućnosti koje su im otvorene europskim politikama i instrumentima koji su im na raspolaganju. Energetska neovisnost u kojoj Hrvatska ima važnu ulogu, zajedničko digitalno tržište, jačanje kohezijske politike, vrlo su važne za zajedničku suradnju i napredak.

– Nalazimo se u turbulentnim vremenima. EU više nego ikad treba pokazati zajedništvo i pokazati odgovornost. Jedino tako možemo izaći iz krize puno jači, snažniji, kako bismo proveli sve one programe koje smo zacrtali – kazao je Brkić.

>>Milijan Brkić na Facebooku: Vrijedit će svake kapi znoja

Ključne riječi

Komentara 84

RE
revolucionar53
12:01 30.06.2016.

Trebate prvo promjeniti zakone,ponistit privatizaciju i rijesit se starih clanova partije koji su proveli privatzaciju u svoju korist

CI
civil
11:36 30.06.2016.

Ocito HDZ nastavlja sanaderov put destrukcije hrvatske.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
12:34 30.06.2016.

sve smo mi to već čuli nekoliko puta samo iz drugih usta, , to slušam od 95', ni riječi o kriminalu koji je u svim segmentima i porama društva, istragama koje bi hdz da ima poštene namjere pokrenuo, kažnajvanju kriminalaca,, naplati štete od istih ni riječi o tome,..do sada ustaše i partizani a od sada gospodarski oporavak i investicije koje će osigurati hdz?, nebi hvala lijepo,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije