Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Milić

Glasnogovornik Vlade odbacio tvrdnje o uvođenju COVID potvrda: 'O tome se nije razgovaralo'

Zagreb: Glasnogovornik Vlade RH, Marko Milić
Patrik Macek/PIXSELL
20.10.2021.
u 19:11

Naglasio je i da udio necijepljenih među novozaraženima, hospitaliziranima te umrlih, nažalost, jasno ukazuje da dinamika četvrtog vala covid-19 i njegove posljedice ovise prije svega o broju necijepljenih u Hrvatskoj.

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja.

 "Pojedini medijski natpisi o tome da se u Hrvatskoj od 1. studenog uvode obavezne covid potvrde za sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i veći broj društvenih djelatnosti i aktivnosti su potpuno netočni. O tome se u Vladi i Stožeru civilne zaštite RH, koji donose mjere, nije razgovaralo", rekao je Hini glasnogovornik Vlade RH.

Naglasio je i da udio necijepljenih među novozaraženima, hospitaliziranima te umrlih, nažalost, jasno ukazuje da dinamika četvrtog vala covid-19 i njegove posljedice ovise prije svega o broju necijepljenih u Hrvatskoj.

"Umjesto nepotrebnog širenja panike temeljem krivih informacija, svi u hrvatskom društvu trebamo uložiti dodatne napore za ubrzanje procesa cijepljenja i potaknuti sve koji još oklijevaju da se cijepe, jer je to jedini izlaz iz ove pandemije", poručio je Milić.

Nacionalni stožer Civilne zaštite ranije danas je izvijestio da su u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježena 3162 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je značajan porast u odnosu na prošla dva tjedna, a umrle su 23 osobe.

Zaključno s jučerašnjim danom utrošeno je 3.530.290 doza cjepiva, a cijepljeno je 46,20 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,38 posto odraslog stanovništva.

VIDEO: COVID pozitivan pobjegao s kisika u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici: Nađen mrtav kod Samobora

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar strukovna_perjanica
strukovna_perjanica
19:24 20.10.2021.

Imam dojam, i to ne od danas, kako mediji sustavno i s namjerom šire lažne vijesti kako bi uznemiravali ljude i stvarali paniku. Ne može biti slučajno da nekoliko medija odjednom prenesu potpuno neistinitu vijest. Bez namjere se to ne događa.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
19:29 20.10.2021.

Neka prvo objasni, zasto svuda u svijetu u bolnicama leze uglavnom cijepljeni. Neka se obrati meni ja cu mu poslati podatke nekoliko drzava kao Izrael, Engleska, Wales, itd. ukoliko je nesposoban sam googlati. A mozda i ne zna Engleski, neka onda pita klinca iz Osnovne da mu pomogne.

Avatar abakus
abakus
21:05 20.10.2021.

Počeo je dnovinarski pritisak na Vladu za dodatno maltretiranje ljudi. Trebalo bi i dnovinarima početi dolaziti pred stanove, pa da se zapitaju što rade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije