Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDIO INCIDENTE

Miletić: umjesto da budemo veliki u slavlju, prizori kojih se srami svaki pristojan čovjek

Boris Miletić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
06.08.2016.
u 16:04

Kao potpunu suprotnost događajima iz Knina, s ponosom ističe mimohod u Puli na kojem su u petak građani na dostojanstven način odali počast svim hrvatskim herojima i bez najmanjeg incidenta obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u subotu je najoštrije osudio incidente koji su popratili obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu, priopćeno je iz ureda IDS-a.

"Danom pobjede i domovinske zahvalnosti slavimo jednu od najčasnijih pobjeda našeg naroda. Umjesto da budemo veliki u slavlju, mi gledamo prizore kojih se svaki pristojan čovjek mora sramiti", naveo je Miletić.

Kao potpunu suprotnost događajima iz Knina, s ponosom ističe mimohod u Puli na kojem su u petak građani na dostojanstven način odali počast svim hrvatskim herojima i  bez najmanjeg incidenta obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja. 

Miletić je poražavajućom nazvao "činjenicu" da nitko od državnih dužnosnika nije reagirao na neprihvatljivo isticanje ustaških simbola i skandiranje ustaških pokliča na koncertu Marka Perkovića Thompsona koji je prenosila HRT. U zemlji koja se posljednjih godinu dana suočava s erupcijom nacionalističkog ekstremizma, ustaštvo kao da postaje legitiman politički stav, ustvrdio je.

"To je izuzetno loše, sramotno i opasno. Siguran sam da građani Hrvatske znaju jako dobro razlikovati domoljubne vrijednosti od netrpeljivosti prema sugrađanima drugih vjera i nacija. Zbog toga ovim putem želim izraziti i svoje čuđenje činjenicom što nitko od državnih dužnosnika nije reagirao na te sramotne ispade i poručujem da IDS neće dozvoliti da takvo ponašanje prešutno postane dio prihvatljivog javnog diskursa", poručio je Miletić.

 Naglasio je i kako u "modernoj i uljuđenoj europskoj zemlji kakva bi Hrvatska trebala biti, nema mjesta za govor mržnje i paljenje tuđih zastava".

>> Thompson sinoć zaradio policijsku prijavu zbog stihova 'za dom spremni'

Komentara 26

BA
bakulušić
16:46 06.08.2016.

Gospodinu Miletiću bih preporučio da ode u Svetvinčenat i da uđe u mjesnu župnu crkvu. Neka prošeta iza oltara i neka pogleda u vitrini na zidu svećeničku haljinu pokojnog blaženika Miroslava Bulešića. Haljinu rasparanu "antifašističkim" noževima i tragove krvi na zidu. Kada bude izlazio, neka zastane na grobu mučenika kojeg su zaklali kao malo janje. Nakon toga neka priča o toleranciji i snošljivosti. Ako bude imao snage.

Avatar nekakav
nekakav
16:29 06.08.2016.

a jel se miletić hladi pasošom svoje istre? mislim, sad se i jedan iredentist počeo pojavljivati u medijima... jasno, istarski političari jako ulažu u medije, u istarskoj županiji je općepoznato da gradovi i općine, kao i županija, puno izdvajaju zaza rad lokalnih medija. koji ona odrađuju posao. hehe, istra je to, i tamo žive istrani. istrijani su talijanski izrazi, pa bi istranima bilo puno bolje da se tako i izjašnjavaju. jer očito se istra vraća matici, italiji. a mi nekog novog druga tita nemamo, a nit je neki novi rat blizu.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:32 06.08.2016.

Najveći dio zasluga za ovu kako kažete 'ustašizaciju' zemlje ste upravo potaknuli vi ljevičari kroz medije tako da ste od muhe radili slonove.... Počelo sve sa Hasanbegovićem pa na dalje.... Uglavnom, kako je počelo , uskoro će biti pod upitnikom dali ćemo se smjeti izjašnjavati kao Hrvati a da pri tome nema govora mržnje ili nekog nismo uvrijedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije