Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVANJE

Miletić o smjeni stečajnog upravitelja: 'Vlada će učiniti sve da gurne Uljanik u likvidaciju'

Boris Miletić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
06.09.2019.
u 16:28

Gradonačelnik Miletić je zaključio kako se ozbiljne vlade kojima je stalo do svojih strateških grana i do radnika jednostavno tako ne ponašaju.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić poručio je u petak u izjavi za javnost da je današnjim imenovanjem nove stečajne upraviteljice za Uljanik Vlada konačno jasno dala do znanja da će učiniti sve što je potrebno da Uljanik gurne u likvidaciju, a radnike pošalje na ulicu.

"Drugog racionalnog objašnjena za ovu sramotnu odluku naprosto nema jer kako tumačiti činjenicu da plan dosadašnjeg stečajnog upravitelja s jasnim i konkretnim pretpostavkama za daljnji nastavak brodogradnje u Puli, koji je bio prihvatljiv svima - radnicima, sindikatima, investitorima i nama kao lokalnoj samoupravi, Vladi nije prihvatljiv", istaknuo je Miletić.

Ocijenio je kako je Vlada očito odlučila "ignorirati jedan dobar i smislen plan te razriješiti dosadašnjega stečajnog upravitelja i brže-bolje pronaći bilo kakav pravni način koji će označiti konačni kraj Uljanika".

"Ovim činom Vlada produžava agoniju ionako već izmučenih radnika i nepotrebno gubi dragocjeno vrijeme. Da se razumijemo, apsolutno podržavamo spas riječkoga '3. maja', no sada je sasvim očita intencija Vlade da se novim jamstvom od 150 milijuna kuna riječki škver spasi na štetu Uljanika. Pitam se zašto naše brodogradilište nema isti tretman", istaknuo je Miletić i upitao: "Zar su naši radnici manje vrijedni?"

Istaknuvši kako je Republika Hrvatska najveći pojedinačni vlasnik Uljanika i najveći vjerovnik članica Grupe, a sudbina pulskog brodogradilišta i tisuće radnika je i dalje u rukama Vlade koja je, umjesto rješenja, odlučila nastaviti igrokaz, gradonačelnik Miletić je zaključio kako se ozbiljne vlade kojima je stalo do svojih strateških grana i do radnika jednostavno tako ne ponašaju.

Na izvještajnom ročištu Uljanika d.d. u petak u Pazinu, umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidacije tvrtke, kao većinski vjerovnik s gotovo tri milijarde kuna i 70 posto ukupnih tražbina, država je zatražila imenovanje nove stečajne upraviteljice.

Komentara 10

IV
IvoDivo
17:05 06.09.2019.

IDS mafija uništila je Uljanik i za to trebaju odgovarati.

DU
Deleted user
17:06 06.09.2019.

E moj Miletiću.....lako se naduvat pa svima pametovat. Ti si Lik bez imalo srama. Onako nadrogiran i ti rukovodiš Pulom. Ti si uzor IDS-a možemo si mislit kakvi su bjednici oko tebe koji te podržavaju. Vi ste Hrvatska sramota

ZA
zanaše1
16:40 06.09.2019.

A zašto veliki uništavač Uljanika ne kaže da je smjenu stečajnog podržalo 83% vjerovnika.E moji IDS-ovci kažete od početka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije