Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trgovina ljudima

Mile Mesar na fizički rad silio i osobu s invaliditetom

Fizički rad
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
11.12.2013.
u 12:03

Milivoj U. iz Omiša kazneno je prijavljen za još dva slučaja trgovine ljudima – državljane BiH, među kojima je jedna osoba s invaliditetom, tjerao je da rade na njegovu imanju

Milivoj U. (40) iz Omiša, poznatiji kao Mile Mesar, kazneno je prijavljen za još dva slučaja trgovine ljudima, nakon što je krajem listopada pritvoren zbog istog kaznenog djela na štetu državljana iz BiH.

Splitska policija u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a i ministarstvom sigurnosti BiH dovršila je kriminalističko istraživanje nad Milom U. i 48-godišnjakom iz Aržana. Utvrđene su osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela trgovanja ljudima, priopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je Milivoj U. u lipnju ove godine, s oštećenim državljaninom BiH dogovorio ilegalni rad na svome imanju u okolici Omiša. Angažirao je 48-godišnjaka iz Aržana da čovjeka ilegalno preveze iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, koji je to učinio uz novčanu naknadu od 300 kuna, koju mu je Mile isplatio.

Nakon toga Mile Mesar bosanskohercegovačkog državljanina podvrgnuo je teškom fizičkom radu koji oštećeni nije mogao podnijeti jer je invalid. Pokušao je pobjeći, ali nije uspio. Nakon mjesec dana, kada više nije bio sposoban raditi, Mile ga je pustio, a nije mu dao dogovorenu plaću. Ponovno je angažirao kompanjona iz Aržana koji je oštećenog ilegalno prevezao natrag u BiH.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je početkom srpnja ove godine dogovorio ilegalni rad s drugim državljaninom BiH kojega je za novčanu naknadu od 300 kuna suradnik iz Aržana prevezao u Republiku Hrvatsku.

Novom oštećeniku Mile je na prijevaru uzeo osobne isprave te ga na svom imanju podvrgnuo teškom fizičkom radu, vrijeđanju i ponižavanju. Oštećeni je krajem kolovoza pobjegao. Mile ga je pronašao, a kada mu je oštećeni zaprijetio prijavom policiji, vratio mu je osobne isprave te ponovno angažirao 48-godišnjaka iz Aržana koji je oštećenog prevezao u BiH.

Omišanin državljanina BiH tjerao na teške fizičke poslove
 

Komentara 1

MD
mara-danda
15:32 11.12.2013.

koje ludilo od clanka.. kao da ga je pisao sam mile mesar ... novinar i vozac automobila izgleda moze biti svatko....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije