Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Rijeci

Milanović: Želimo drugi mandat – ne iz inata, nego da služimo svojoj domovini

Predizborni skup koalicije Hrvatska raste
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/11
22.10.2015.
u 20:44

Podsjećajući na sve što je prethodna vlast ostavila njegovoj "ispod tepiha" i sve što je učinjeno u mandatu, Milanović je rekao da ni sada, za razliku od političkih suparnika, ne žele davati nerealna obećanja.

– Hrvatska raste, Vlada je u ove četiri godine napravila mnogo i želimo i hoćemo drugi mandat, ne iz inata, ne iz mržnje, ne iz grča, nego da služimo svojoj domovini, svjesni da nema povratka na staro, jer staro je zlo i crno i ljude na to treba upozoravati. Mi nudimo rast – poručio je u četvrtak navečer iz Rijeke, s prvog predizbornog skupa koalicije ''Hrvatska raste'' Zoran Milanović

Podsjećajući na sve što je prethodna vlast ostavila njegovoj  "ispod tepiha" i sve što je učinjeno u mandatu, Milanović je rekao da ni sada, za razliku od političkih suparnika, ne žele davati nerealna obećanja. Uz Milanovića, na predizbornom skupu u Rijeci bili su i čelnici stranaka iz koalicije  Vesna Pusić, Silvano Hrelja, Nansi Tireli, ministri Branko Grčić i Boris Lalovac te domaćini, nositelj liste u 8. izbornoj jedinici Željko Jovanović sa svim kandidatima s liste i predsjednik gradskog SDP-a Vojko Obersnel koji je kazao da je Rijeka bila i ostala svjetionik socijaldemokracije u Hrvatskoj i da je uvjeren u još jednu pobjedu u Rijeci i u Hrvatskoj. 

– U politici je najgora stvar, osim kriminala i korupcije, da daješ obećanja za koja znaš da ih nećeš ispuniti – kazao je predsjednik SDP-a navodeći da je politika posao javne debate i da onaj tko želi voditi Vladu i državu mora imati hrabrosti i pameti reći zašto želi biti premijer. – Četiri godine kao premijer borio sam se, radio, griješio, padao i dizao se, želim još četiri godine voditi domovinu. Domovina je i nezavisnost od tuđeg utjecaja, da kažeš ''ne'' i suprotstaviš se zlu, a alternativa je zlo – poručio je Milanović koji je političke suparnike, iako je kazao da o njima i njihovim obećanjima neće govoriti, prozvao za izravno uništavanje državnog proračuna zbog najava poreznih smanjenja. 

– Ako se smanji PDV, odakle platiti mirovine koje smo ove četiri godine čuvali – kazao je Milanović ipak najavljujući manji porez na plaće i na dobit i više novca za lokalnu samoupravu. Govoreći o razlikama između dviju suprotstavljenih političkih strana, Milanović je kazao da u novom mandatu sve snage želi uložiti u borbu za boljitak, dublji džep i sigurnost građana te borbu protiv podjela, predrasuda, mržnje i ljudske gluposti. Pritom je podsjetio na razbijanje ploča u Vukovaru i braniteljski šator u Savskoj poručujući "No pasaran" politici mržnje, netrpeljivosti i ksenofobije. – To je naša  konkurencija, politička i civilizacijska, na njih vas upozoravam – kazao je Milanović ponavljajući da alternativa nudi rezanja, dolinu suza i prazne džepove.

>> Karamarko: Stranka koja je stvorila hrvatsku državu ne može biti kriva za djela pojedinaca

>> HDZ-ov program je lista želja, a SDP se kiti tuđim perjem

Komentara 256

DR
drugPlenky
21:09 22.10.2015.

Mogao si služiti 91 a nisi, nebu išlo druže Plan 21 nemreš dva puta prodati

KU
Kuburamile
21:33 22.10.2015.

Gotov je, u Rijeci se svi micali kad su prolazili Korzom. Pada i crvena Rijeka konacno.

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
21:05 22.10.2015.

Gdje si bio da voliš Domovinu kada je bilo naj potrebnije 1991 godine ? Zar tada nisi volio Hrvatsku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije