Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

DORH podiže još jednu optužnicu protiv Željka Sabe!

sabo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
28.03.2014.
u 16:45

Sud je na kraju taj koji će i mene natjerati da zauzmem definitivan stav, rekao je Milanović

U ponedjeljak će saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo raspravljati o zahtjevu Državnog odvjetništva da se vukovarskom gradonačelniku i SDP-ovom zastupniku Željku Sabi skine zastupnički imunitet kako bi se mogao pokrenuti kazneni postupak.

Zahtjev DORH-a stigao je u petak popodne, a riječ je o podizanju optužnice zbog navodnog prisvajanja novca prilikom organizacije humanitarnog ljetovanja vukovarske djece u Crikvenici i Velom Lošinju. DORH Sabu tereti i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno tražio da se stranački kadrovi zaposle u vukovarskom društvu "Komunalac".

Vukovar ostao bez gradonačelnika, vijeća i proračuna

Inače, kako se i očekivalo, a i najavljivalo proteklih tjedana, na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovar nije usvojen proračun za 2014. godinu što znači da će Vukovarci na još jedne izvanredne izbore. Sukladno zakonu dužnosti je razriješen i gradonačelnik Željko Sabo, njegove zamjenice Danijela Stanković i Drinka Kompljenović, kao i cjelokupno Gradsko vijeće. Do izbora grad će voditi povjerenik kojega će imenovati Vlada RH.

– Vijećnici HDZ-a i HSP dr. Ante Starčević zatražili su da gradonačelnik podnese ostavku nudeći isto tako i svoje ostavke na mjesto vijećnika. Na taj način su željeli svi da zatraže legitimitet od građana koji su jedini mjerodavni za njihov rad. Mislim da je bolja opcija da  grad ima proračun a nema gradonačelnika i vijeće nego ova opcija što imamo danas kada nemamo niti gradonačelnika niti vijeće a ni proračun, rekao je dosadašnji predsjednik vijeća Željko Pinjuh.

Milanović: on tvrdi da nije kriv, ja mu u ovom trenutku vjerujem

Predsjednik Vlade i šef SDP-a Zoran Milanović danas je pak u Poreču komentirao slučaj Željka Sabe.

– Najvažniji je njegov status među Vukovarkama i Vukovarcima i u hrvatskom pravosuđu. Mi ćemo morati poštovati ono što odluči sud. To je jedan neobičan postupak, on tvrdi da nije kriv, ja mu u ovom trenutku vjerujem, naročito kad vidim tko ga optužuje. Međutim, sud je na kraju taj koji će i mene natjerati da zauzmem definitivan stav.

Milanović je u Poreču nazočio svečanoj sjednici skupštine Istarske županije kojom je obilježen Dan statuta Istarske županije i 20. obljetnica usvajanja tog dokumenta. Istarski župan Valter Flego istakao je važnost decentralizacije koja se mora što prije početi primjenjivati u praksi.

– Ono što mi tražimo i što je naš cilj je regionalizacija Istre s puno većim ovlastima, ali i odgovornošću za vlastiti razvoj – istakao je župan Flego.

Premijer Milanović ustvrdio je da Istra po pitanju decentralizacije može više od drugih. – Upravo iz tog razloga decentralizacija može biti i asimetrična, jer ne može svatko na isti način. O tim stvarima već razgovaramo i moramo to početi provoditi, jer moramo težiti jednom zdravom i dobrom održivom prosjeku u cijeloj Hrvatskoj, koja ne može živjeti samo od turizma – kazao je Milanović. Govoreći o Istri koja odskače od hrvatskog prosjeka, premijer je poručio da u Istri to moraju shvatiti kao Božji dar, ali i veliku obvezu, dodavši na kraju da uopće nismo loša zemlja, ali možemo biti puno bolja.

>>Vrh stranke u šoku: Nagodi li se Sabo, leti iz SDP-a

>>HDZ i HSP AS protiv Sabina proračuna, izgledni novi izbori u Vukovaru

Komentara 101

Avatar Robert28
Robert28
15:56 28.03.2014.

Ovaj bahati Milanović će biti manji od makovog zrna kada spuši svoju premijersku fotelju. Tom Muljanoviću će se suditi kao zaštitniku partijskog kriminala, neće ga spasiti niti kadrovi esdepeovski u uskoku i dorh-u poput Cvitana i sudaca. Milanović podržavajući Sabu, uskok-u, dorh-u i sucima šalje poruku.

Avatar DŠ.....
DŠ.....
15:48 28.03.2014.

Da, Milanoviću, zauzet ćeš stav kao u Jakovininu slučaju kada si prije odluke povjerenstva tvrdio da nije bilo sukoba interesa. Stidi se, gade!

KO
korlat
15:39 28.03.2014.

Karamarko samo ne govori ništa ovi rade za tebe, jer kad progovoriš radiš protiv sebe, samo muči dobivaš izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije