Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT S&D

Milanović: Spašavamo hrvatski društveni model

kosor milanovic
Davor Puklavec/Pixsell
Autor
Stojan de Prato
16.06.2010.
u 20:53

Netko kome je to bio posao nije važnim ljudima ovdje dovoljno jasno objasnio da bi tzv. topnički dnevnici trebali dokazati štetu koja se nije dogodila, pa su pravno bespredmetni, napomenuo je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je sinoć sudjelovao na sastanku na vrhu Socijalista i demokrata Europe uoči summita Europske Unije, ustvrdio je da je došao “zaraditi plaću zalažući se za Hrvatsku jer je jasno da je ona, usprkos nedostatcima, zaslužila biti članicom EU”.

- No, neki u Bruxellesu nemaju pojma o stvarima koje se nama čine očitima, što znači da se s njima dovoljno ne razgovara – ustvrdio je Milanović. Na primjer, “neki ljudi koji odlučuju o našem položaju uopće ne znanju da Knin nije bio razrušen, dok je potraga za spisom koji bi trebao poslužiti kao dokazno sredstvo za nešto što se nije dogodilo jedan od temeljnih zahtjeva za zatvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava”.

- Netko kome je to bio posao nije važnim ljudima ovdje dovoljno jasno objasnio da bi tzv. topnički dnevnici trebali dokazati štetu koja se nije dogodila, pa su pravno bespredmetni – napomenuo je Milanović.

Europskim socijalistima glavni je cilj spašavanje europskoga društvenoga modela. Kako SDP može tome pridonjeti?

- Nama je najvažnija prvo potvrda, pa tek onda spašavanje hrvatskoga društvenoga modela, za što upravo teče skupljanje potpisa za referendum. Naš je model socijalna država, dinamično gospodarstvo, proračunska ravnoteža… To svi ponavljaju, ali očito ne znaju svi provesti – zaključio je.

Sinoć su se okupili i čelnici Europske pučke stranke, no, pozvani su samo premijeri i stranački čelnici iz zemalja članica EU, pa je Jadranka Kosor ovaj put ostala kod kuće.

Komentara 2

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
09:14 17.06.2010.

Ana33 Ako ti nije pametno ovo sto je rekao u vezi Knina, onda si ti glupa.

DD
ddh
09:27 17.06.2010.

Iako ovaj puta drug Milanovic govori vrlo konstruktivno i razumno, ipak je nesto najvaznije zaboravio. Nije nesocijalna drzava ona koja stedi i koja, ako je za to potreba cak i smanjuje place, nego je nesocijalna drzava ona drzava, koja ne moze placati svoje obaveze. Kako rece gdja. Kosor, \"danas razgovaramo o Bozicnicama i cipelarinama, a ako nista ne nepravimo, onda cemo sutra morati razgovorati o penzijama i placama\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije