Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.01.2015. u 14:00

Marijan Beneš bio je poznat po tome što je ulazio u borbu bez kalkulacija, a vrlo često i naivno. Davao je udarce, ali je nerijetko i sam dobivao teške batine.

Ne morate biti biograf predsjednika Vlade Zorana Milanovića da biste znali da je on ljubitelj boksa. Dovoljno je pogledati intervju koji je u subotu dao Hrvoju Krešiću i RTL-u danas, i sve će vam biti jasno. Milanović je nastupio otvorena garda i bez ikakve zadrške.

Po tom živopisnom stilu, koji boksački znalci zajedljivo ocjenjuju kao pomalo sirov, više me podsjeća na Marijana Beneša nego na Muhammada Alija i njegov zavodljivi leptirov ples i pčelinji ubod.

Marijan Beneš bio je poznat po tome što je ulazio u borbu bez kalkulacija, a vrlo često i naivno. Davao je udarce, ali je nerijetko i sam dobivao teške batine. Neke su bile tako ozbiljne da je zbog njih imao problema sa zdravljem. Fajterski gard jedino se mogao očekivati od “štemera” iz zagrebačkog Trnja Zorana Milanovića.

Za razliku od nekih prijašnjih nastupa, ovaj put premijer nije bio živčan i nemiran. To znači da je programirano izrekao optužbe na dio katoličkih biskupa, dio branitelja te posebno na svoje omiljene mete Tomislava Karamarka, Kolindu Grabar-Kitarović i HDZ. Očito se i on, sada kada je vidio da je vrag odnio šalu, uključio u kampanju za Ivu JosipovićaTime je posijao sjeme podjela.

Hrvoje Krešić odlično je vodio razgovor. Pokazao je da se bez galame i “inspektorskih” pitanja može iz sugovornika izvući jako mnogo. Vidjeli smo kako premijer udara po Crkvi i Grabar-Kitarović kao po boksačkoj vreći, duri se i guta knedle kada govori o Đuri Glogoškom, a lijepu riječ ima samo za Josipovića, papu Franju i obijesne letove Vesne Pusić. Ni najzagriženiji kritičar ne može tržiti više od “prigodničarskog” novogodišnjeg intervjua.   

PLUS

Polako prestaje medijska histerija zbog odlaska građana na skijanje. Ove godine ih se ne predstavlja kao bešćutne bogataše koji uživaju dok zemlja grca u recesiji   

MINUS:

Nemam loše mišljenje o dnevniku RTL-a, ali zato imam o pretencioznoj samohvali kojom Igor Bobić svakodnevno bombardira gledatelje. Tako se ne hvale ni hrvatski političari   

>>Milanović: Glogoški je bio u Vladi, ali molio me da to ne kažem

 

Komentara 53

BA
batman
14:07 05.01.2015.

Premijer koji laže,vrijeđa i svađa se sa nacijom........može li gore?

DU
Deleted user
14:06 05.01.2015.

Najbolja stavr što je učinio u svome mandatu jest pomoć da se riješimo Josipovića,vječna hvala sad nam samo ti ostaješ.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:18 05.01.2015.

Čovjek kojemu nebi dao da vodi lokalni Komunalac, a ne državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije