Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit u Bukureštu

Milanović: Proširit ćemo suradnju Hrvatske i Kine

zoran milanović
Željko Lukunić/PIXSELL
26.11.2013.
u 14:39

- Hrvatska dijeli kineski stav da suradnja Kine i šesnaestorice mora biti komplementarna ukupnoj suradnji Kine i Europske unije, rekao je premijer

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas sudjeluje na sastanku na vrhu predsjednika vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Bukureštu. Na jučerašnjem sastanku s kineskim premijerom Li Keqiangom iskazan je interes za tješnju suradnju dvaju gospodarstava te osnaživanje međusobnih odnosa.

 - Hrvatska pozdravlja prijedloge Bukureštanskih smjernica koji će zasigurno proširiti suradnju Kine i šesnaestorice i uroditi održivim razvojem svih naših zemalja. Poglavito smo zainteresirani za moguće infrastrukturne projekte koji će poboljšati zračne, željezničke i morske komunikacije između Kine i naših zemalja, rekao je Milanović obraćajući se predsjednicima vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

 - Hrvatska dijeli kineski stav da suradnja Kine i šesnaestorice mora biti komplementarna ukupnoj suradnji Kine i Europske unije. Imajući to na umu, važno je osigurati da ta suradnja bude u okviru politika Europske unije, da bude transparentna prema Europskoj uniji i da izbjegava izgradnju paralelnih struktura, rekao je premijer i istaknuo kako vjeruje da upravo u projektima infrastrukture leži potencijal za daljnji razvoj suradnje na polju turizma i trgovine, usluga i poljoprivrede.

>> Kina kupila 5 posto Ukrajine, površinu veličine Belgije

Komentara 6

Avatar B
B
15:22 26.11.2013.

nas i Kineza 1.5 milijardi...

CH
china
15:39 26.11.2013.

Imate dobre zelje ali nasu birokraciju ne zanima napredak i rad –njihova parola je “ne talasaj”. Ako morate suradjivati sa drzavnim institucijama,mora se znati da tu nitko za nista ne odgovara i svi su povezani sa kumstvima,jaranskim i rodjackim vezama. Otpustanje nesposobnih i neradnika je nemoguce tako da sve ostaje samo na praznim rjecima-obecanjima. Kinezi imaju birokraciju ali HR birokraciju bolje da ne krenu upoznavati.

CA
campa
15:59 26.11.2013.

Neznam koliko smo u nekoliko zadnjih godina imali sastanaka s Kineskim i nekim drugim istočnim mogučim ulagačima.Ako je vjerovati dosadašnjem radu naše birokracije možda će se nešto pokrenuti za nekih desetak godina. Kad bi Kinezi znali da bez korupcije uu Hrvatskoj ništa ne funkcionira i da se u večini slučajeva samo tako mogu pokrenuti poslovi možda bi se nešto pokrenulo i ranije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije