Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentar na tužbu

Milanović premijerki: Nisam odgajan da kradem i prepisujem

milanovic
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/9
09.09.2011.
u 13:19

Premijerka je rekla da je poslala zahtjev za sastanak Vijeća za obranu jer je "mnogo tema o kojima se treba razgovarati".

Iz oporbenih redova nisu dugo čekali na odgovor premijerki Jadranki Kosor. Ona je naime danas u Vukovaru izjavila da oporba čeka da HDZ objavi svoj program kako bi nešto skupila i objavila.

- Ni ja ni kolega Čačić nismo odgajani da krademo niti prepisujemo. Takav student bio nisam, a za druge ne znam. Naši stavovi su poznati, a naš program će biti objavljen na vrijeme - odgovorio je Milanović na prozivke premijerke te na pitanje može li "slučaj Dajla" narušiti odnose Hrvatske i Vatikana kazao da smo u posljednje vrijeme s nekoliko susjeda nepotrebno narušili odnose.

- U nekim slučajevima čak i inscenirano, namjerno jer se 'potpaljuje' atmosfera straha, sukoba... To je loše pred izbore - rekao je Milanović.

- Nekretnina ne može pobjeći iz Hrvatske. Ostat će u Hrvatskoj, tamo će se graditi ono što odluče hrvatske vlasti - županija, općina ili grad, i na to će se plaćati porez u Hrvatskoj a ne nekoj drugoj državi. To je bit cijele priče, a ovaj slučaj je dobra lekcija o tome da hrvatska država mora voditi računa o svojoj imovini i da je razvojno upravljanje državnom imovinom jedan od naših važnih budućih programa - rekao je Milanović o slučaju Dajla.

Kosor: Odnosi Hrvatske s Vatikanom su odlični

Sve institucije hrvatske države imaju zadaću štititi interese države. Inače, odnosi Hrvatske s Vatikanom su odlični, a mi smo još uvijek svi puni osjećaja i radosti i ohrabrenja nakon nedavnog posjeta Svetog Oca i tako će biti i dalje – rekla je premijerka Jadranka Kosor danas u Vukovaru, gdje je označila početak radova na gradnji zatvorenoga bazena vrijednoga 52 milijuna kuna, komentirajući tužbu Vatikana.

Na upit novinara o terminu sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem premijerka je rekla da je poslala 2-3 pisma kako bi počeli razgovore o imenovanju veleposlanika po zakonskoj proceduri. Kaže i da je poslala zahtjev za sastanak Vijeća za obranu jer je mnogo tema o kojima se treba razgovarati. Kosor je rekla i da termin objave predizbornog programa HDZ-a i dalje ostaje nepoznat.

– Predizborni program objavit ćemo kada za to dođe vrijeme. O detaljima ćemo govoriti kada se raspišu izbori i počne izborna kampanja i kada HDZ odluči da je vrijeme. Vidim da oporba čeka da mi objavimo svoj program kako bi oni nešto skupili i objavili. Važno je da ministri rade svoj posao sve do izbora – rekla je Kosor.

Sabo nije želio sudjelovati na svečanosti

U društvu premijerke danas su bili i ministri Davor Božinović, Đuro Popijač, Branko Bačić te Petar Čobanković koji se nije pojavio na sajmu u Budrovcu. Na upit novinara zašto danas nije u Budrovcu Čobanković je samo kratko odgovorio da je to zato što se nalazi u Vukovaru. Na svečanosti u Vukovaru bilo je uočljivo da nema gradonačelnika Vukovara Željka Sabe kojega je zamijenila njegova dogradonačelnica Danijela Stanković.

 – Nisam želio sudjelovati na okupljanju HDZ-a koji obećava provedbu projekta koji ova Vlada sigurno neće završiti. Ovo je samo još jedno u nizu predizbornih obećanja HDZ-a zbog kojega će grad morati izdvajati milijune kako bi pokrio trošak radova na zatvorenom plivalištu – rekao je Sabo.

Nije mu ostala dužna ni premijerka koja mu je na svečanosti, preko dogradonačelnice, uputila pozdrave s nadom da će se naći na nekom od sljedećih velikih projekata za Vukovar.

Komentara 213

OB
-obrisani-
22:46 09.09.2011.

Zatvoreni bazen? Smradovi su zaista pretjerali.

Č7
čvor2.76
07:49 10.09.2011.

larala Lupetaš, HDZ nije prodao HEP, ali ga je zato opljačkao, kao i sve ostalo.

NO
novahrvatska
18:37 09.09.2011.

Papa, pa-pa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije