Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO PREDSJEDNIKA

Milanović predložio Plenkoviću da u izradu najvažnijeg dokumenta za Hrvatsku uključi i oporbu

Koprivnica: Nakon sjednice Gradskog vijeća Zoran Milanović obratio se medijima
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
12.11.2020.
u 10:49

"Smatram da ćemo tako osigurati da Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. bude zaista dokument koji će se provoditi bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti"

Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću da uključi predstavnike parlamentarnih stranaka iz redova oporbe u Upravljački odbor i izvršnu radnu skupinu za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Stav je predsjednika Milanovića kako je Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. dokument od nacionalnog strateškog interesa i stoga oko strategije treba postići što širi konsenzus. Hrvatska je oko važnih nacionalnih pitanja uvijek postizala konsenzus, što je pridonijelo ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva, podsjeća predsjednik Milanović.

Kako je riječ o ključnom dokumentu za cjelokupni razvoj društva i gospodarstva u desetogodišnjem razdoblju, predsjednik Republike predložio je zato predsjedniku Vlade da upravljački odbor i radna skupina za izradu strategije budu inkluzivni te da u izradu budu uključeni i predstavnici političkih stranaka koji su voljom građana izabrani u Hrvatski sabor. Dopis predsjednika Republike upućen 10. studenoga 2020. predsjedniku Vlade RH:

„Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,

Nastavno na poziv za sudjelovanje u Upravljačkom odboru za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine koji je Uredu predsjednika Republike Hrvatske uputila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, želim istaknuti kako je spomenuta Strategija izuzetno važan dokument za Republiku Hrvatsku. Zbog važnosti Strategije, izazova s kojima se Republika Hrvatska susreće te mogućnosti koje se otvaraju u narednom desetogodišnjem razdoblju, predlažem Vam da izmijenite Odluku o osnivanju Upravljačkog odbora i izvršne radne skupine za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine tako da se u nju uključe i predstavnici parlamentarnih stranaka iz redova oporbe.

VEČERNJI TV: Predsjednik Zoran Milanović nedavno je dao ekskluzivni intervju za Večernji list

Kako je riječ o izradi ključnog dokumenta za cjelokupni razvoj društva i gospodarstva u desetogodišnjem razdoblju, smatram da bi upravljački odbor trebao biti inkluzivan i obuhvaćati ne samo predstavnike relevantnih institucija nego i predstavnike političkih stranaka koji su voljom građana izabrani u Hrvatski sabor. Smatram da ćemo tako osigurati da Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. bude zaista dokument koji će se provoditi bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti. Poštovani predsjedniče Vlade, Hrvatska je oko važnih nacionalnih pitanja uvijek postizala konsenzus, što je pridonijelo ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva. Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. dokument je od nacionalnog strateškog interesa oko kojeg se treba postići konsenzus", stoji u dopisu koji je s Pantovčaka upućen u Banske dvore.

 

Komentara 30

DU
Deleted user
12:08 12.11.2020.

Već im je Plenki poslao poziv da se dogovore. Oporba je to s gnušanjem odbila. Valjda bi ih danima trebao preklinjati da dođu?

OP
optrt
11:08 12.11.2020.

Prjedlog nije loš ali kako to izvesti. Kada premijer poziva oporbu na razgovor oni odbijaju doći. Možda bi ih trebalo zamoliti ili im platiti da dođu.

CV
cvetkovic
12:13 12.11.2020.

nezaboravimo sve od samog pocetka njegovog"samo podkubavanje "nece te njegove podvale popiti plenki pa nije lud sada bi se svi tudjim perijem kititili pa i ovaj"smrkavac"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije