Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Milanović: Pismo Pučana potpisao je "bezveznjak" i "mali miš"

milanovic
Robert Anić/Pixsell
Autori: Stojan de Prato, Petra Maretić Žonja
27.10.2010.
u 21:44

Vidim bijedno priopćenje bijednika iz Europske pučke stranke. ovo što piše je skandalozno.

U saborsku raspravu o (ne)povjerenju Jadranki Kosor I njezinoj vladi uključio se glavni tajnik Europske pučke stranke Antonio López-Istúriz. U dopisu koji je poslao bruxelleskim dopisnicima on joj je izrazio “nedvosmislenu potporu za ostvarenja i naporan rad na borbi protiv korupcije, rješavanju spora o granici sa Slovenijom te dojmljivim postignućima u pregovorima s Europskom Unijom koji su Hrvatsku doveli na prag punoga članstva”.

Istúriz se istovremeno nije suzdržao od ponižavanja čelnika SDP-a Zorana Milanovića, rekavši da, za razliku od “premijerke Kosor  koja će uskoro predstavljati Hrvatsku kao punopravnu članicu na sjednicama Europskoga vijeća, Milanović često u Bruxellesu sudjeluje na sastancima niske razine, ni sa kakvim utjecajem na postupak odlučivanja u EU”.

- Za sve namjere i svrhe g. Milanović je u Bruxellesu politički beznačajan – zaključio je Istúriz.

Milanović: To je bijedni pokušaj

Negdje oko 21 sat, nakon gotovo 12 sati rasprave šef oporbe dokopao se priopćenja koje je baš danas pristiglo iz Europske pučke stranke i u kojem se on, Zoran Milanović, spominje kao "politički irelevantna osoba" u Bruxellesu.

- Vidim bijedno priopćenje bijednika iz Europske pučke stranke. ovo što piše je skandalozno i najbolji je način da se Hrvatima zgadi Europska unija- reagirao je Milanović na priopćenje poručivši vladajućima da na ovakav način ne liječe svoje komplekse. Posebno se obrušio na potpisnika priopćenja Antonia Lopeza - Isturiza kojeg je nazvao "bezveznjakom" i "malim mišem" za kojeg je, kaže, mislio da je otišao u svoju rupu.

- Ovdje se grubo zadire u hrvatske unutarnje stvari od strane jednog bezveznjaka. Ja znam tko su tajnici europskih stranaka. Ovo nije Martens, ovo je tajnik europske stranke koji nema jačinu tajnika poput primjerice Jarnjaka ili Bačića. Tajnici europskih stranaka se uglavnom biraju na natječaju. Mašala, svaka čast što vas on brani. Taj čovjek je napravio groznu grešku. Pozdravite tog...whatever'- vikao je Milanović. Premijerki Jadranki Kosor poručio je kako je ovim priopćenjem, za koje je netko lobirao u Bruxellesu u njeno ime zapravo učinio medvjeđu uslugu. Dodao je ikako on nikada nije protiv nje, a niti protiv bivšeg premijera govorio loše u Bruxellesu jer se tamo uvijek borio za interese Hrvatske.

- Nemojte sada vi kontaminirati taj prostor pred Hrvatski ulazak u EU - poručio je Milanović i dobio opomenu jer se, prema objašnjenju presjedavajućeg Ivana Jarnjaka nije držao teme. Prije opomene Jaranjak ga je u nekoliko navrata pokušao prekinuti.

- Ministre policije. Neke manire morate akomodirati. ovo je drugi put da se derete- rekao mu je Milanović. - Ja sam bio ministar policije u slavno ratno doba, ali sada sam potpredsjednik Sabora i molim da mi se tako obraćate- rekao mu je Jarnjak i dao opomenu.

Komentara 146

UT
utatica
20:50 28.10.2010.

Zoki kaj si tražil to si dobil, sine mile mamina budalo

PU
pumbica
21:58 28.10.2010.

Milanović.Čačić,Linić,Kajin i Hreljan .Nećete u čavoglave ,niste ni prije.Zo znaći da vas mi branitelji dragovoljci.Smatramo naj odgovornijima za današnje stanje u državi.I da vam neće uspjeti.Srušiti ono što smo mi krvlju stvorili....

SA
sargu123
23:35 27.10.2010.

Ti pučani su podržaval i Sanadera, Kosorica si je zabila autogolčinu. To je trebala bit predstava za imbecile i glasače Hdz-a !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije