Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Milanović: Ostojiću želim puno sreće i da odgovori na pitanja

Vlada RH (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.03.2013.
u 09:59

Nema privatnih stvari kada su u pitanju novinari, dužni smo dati odgovor na svako pitanje, kazao je premijer na početku sjednice

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić jutros je prije sjednice Vlade rekao da će rebalans proračuna uslijediti vrlo brzo, možda već idući tjedan. Upitan je li točno da potpredsjednika Vlade Nevena Mimicu, nakon što ode u Bruxelles na mjesto povjerenika Europske komisije, nitko neće zamijeniti u Vladi, Grčić je rekao ''o tom po tom''.

– Nema više kolege Veljka Ostojića, radili smo dobro više od godinu dana, rezultati u resoru bili su odlični. Mnogi vole reći da je na tom mjestu svatko uspješan, no nije. Nažalost, kolega je morao otići, ja mu osobno želim sreću i u poslu i u zdravlju i tome da dokaže ne svoju nevinost nego jasne odgovore na vrlo jasna pitanja, a to vrijedi za svakoga od nas. Nema privatnih stvari kada su u pitanju novinari, dužni smo dati odgovor na svako pitanje. Danas ću predstaviti njegova nasljednika Darka Lorencina koji je radio u Ministarstvu gospodarstva – rekao je u početku sjednice premijer Zoran Milanović.

Ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka pitali smo što misli o svom pomoćniku Darku Lorencinu koji odlazi iz njegova ministarstva i preuzima Ministarstvo turizma.

– Darko je odličan dečko i to je odličan izbor za ministra turizma. Ja ga mogu samo pohvaliti, odlično smo surađivali – rekao je Ivan Vrdoljak i dodao da još uvijek nije odlučeno tko će zamijeniti Lorencina na mjestu pomoćnika ministra gospodarstva.

Na 80. sjednici Vlade RH izglasovan je prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije.

– Trebalo je puno živaca da na kraju dođemo do rješenja koje nas zadovoljava. Zahvaljujem svima koji su imali strpljenja jer je u nekim trenucima bilo dosta nervoze – kazao je Milanović. 

I slovenska Vlada je danas na sjednici ratificirala memorandum o rješavanju pitanja Ljubljanske banke. Kako je i stajalo u sporazumu, slovenska Vlada je odmah potvrdila i zakon o ratifikaciji pristupnog sporazuma Hrvatske u EU, piše Delo.

– Zakonom se potiče okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta i veća disciplina oko prenamjene poljoprivrednog zemljišta – rekao je ministar Tihomir Jakovina o Nacrtu prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu te dodao kako je u deset godina u funkciju stavljeno manje od 30 posto hektara poljoprivrednog zemljišta i kako je to znatno manje od europskog prosjeka. Milanović je napomenuo kako se ne radi o centralizaciji nego o preuzimanju odgovornosti te da se ništa neće rasprodati.

– Ništa se neće rasprodati. Poljoprivredna zemljišta su izvan prometa za strance sljedećih gotovo 10 godina – rekao je Milanović .

– Imamo tri puta više prekršaja u usporedbi s prosjekom država Europske unije. Potrebne su izmjene zakona iz mnogo razloga – rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić o Nacrtu konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona.

– Naknade sportašima neće biti veće od prosječne RH neto plaće. To je poticaj mladima da se aktivnije bave sportom. Osim priznanja za postignuća i promidžbu RH u svijetu, ovim zakonom osiguravamo vrhunskim sportašima da ostanu u sportu – rekao je ministar Željko Jovanović o izmjenama Zakona o sportu.

– Činit će se neobičnom temom, ali svejedno. Prije dva dana ovdje je bio predsjednik Azerbajdžana. Bili su prosvjedi i napadi na predsjednika Republike zašto se sastaje s korumpiranim diktatorima. To je nepošteno. Vlada razvija suradnju, potpisuje ugovore i bori se da se potpišu u najkraćem roku za hrvatska poduzeća i to ne za prodaju oružja, nego vagona i brodova. Azerbajdžan neće biti ni za 10 godina kao Hrvatska. Ta država nam je danas i u budućnosti dobar poslovni partner. To su ljudi s kojima ćemo raditi i, uspijemo li realizirati te poslove, od toga će hrvatski radnici dobivati plaće, uplaćivat će se porezi u hrvatski proračun od kojih će mnoga od onih lica koje smo vidjeli na prosvjedima doći po taj novac. Imamo kriterije, s nekim državama ne bismo radili, ali s nekima koje su drugačije od nas radit ćemo. Sljedeći put kad dođu po novac koji će im ova vlada dati na temelju projekata, nek' pitaju kako se taj novac dobije – komentirao je na kraju sjednice premijer prosvjede zbog posjeta predsjednika Azerbajdžana.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:21 13.03.2013.

Ima mnogo neistine dragi Grčiću koja se novinarima prezentira ili cenzurira. Kada novinar ostane bez posla kao što je to bio slučaj sa novinarkom SD Natašom Škaričić, znamo i saznamo što je u pitanju. Istina ma kakva bila naročito sada dira premijera a da o prethodnicima ne govorim. Ako je on izabrao a nije imao veliki izbor, možemo uskoro očekivati da novinari oni bez straha iznesu nešto više o novom ministru. I njega će bar na početku ministar uspiješno štititi a poslije doživivjeti će sudbinu prethodnika. Svi su sve znali kao i prethodnici, ali pošto nitko nije čist bilo je pametnije ne iznositi slučaj Ostojić To je trebalo na početku kod sva tri Ostojića objelodaniti sve ono što se prešućivalo.

Avatar Jorge
Jorge
18:35 13.03.2013.

Zanmljiva je današnja tvrdnja premijera da se više ne rade sigurnosne provjere ministara i pomoćnika... Nisam siguran da Ameri i NATO znaju za ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije