Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANOST DODJELE

Milanović odlikovao branitelje u Vukovaru: 'Ovo je mala stvar, ali i velika stvar za velike ljude'

Vukovar: Predsjednik Milanović uručio odlikovanja braniteljima Vukovara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
03.05.2022.
u 16:27

Na svečanosti u vukovarskom amfiteatru spomen područja Vodotornja predsjednik je rekao kako je dodjela odličja vukovarskim braniteljima minimum

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović dodijelio je u utorak odlikovanja hrvatskim braniteljima Vukovara u povodu 30. obljetnice bitke za taj grad i legendarne ratne 204. brigade Hrvatske vojske, zahvalivši im na svemu što su učinili u obrani Republike Hrvatske.

Na svečanosti u vukovarskom amfiteatru spomen područja Vodotornja predsjednik je rekao kako je dodjela odličja vukovarskim braniteljima minimum onoga što on kao predsjednik Republike može učiniti za one koji su izborili hrvatsku samostalnost i neovisnost.

"Ne mogu velike stvari, ali mogu male stvari, a ovo je mala stvar, ali i velika stvar za velike ljude", poručio je Milanović i dodao kako se često govori da je Hrvatsku obranilo malo dobrih ljudi te da u svakom ratu prevagu donosi malo dobrih ljudi.

"Ustvari, u većini ljudskih poduhvata prevagu i razliku odnosi malo dobrih ljudi, a taj broj u vašem i našem ratu bio je toliko mali da mi je i danas teško vjerovati da je to uopće bilo moguće", istaknuo je te ustvrdio kako, da nije bio hrvatskih branitelja, ne bi bilo niti hrvatske slobode i države.

U ime odlikovanih zahvalio je savjetnik za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić, rekavši kako Hrvatska još uvijek nije onakva kakvom su je zamišljali hrvatski branitelji, ali kako treba raditi da bi postala boljom.

"Malo nas je bilo onda, a malo nas je i danas. Naša želja je bila da sačuvamo i obranimo Vukovar. Nismo uspjeli, ali nadam se da smo pružili ostatku Hrvatske dovoljno vremena da se bolje naoruža i obrani našu domovinu", poručio je Josić.

Svečanosti je nazočio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Predsjednik Milanović prethodno je u vukovarskom Hrvatskom domu sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vukovara i blagdana zaštitnika sv. Filipa i Jakova, dok je u obližnjem Borovu podno spomen obilježja 12 pripadnika vinkovačke specijalne policije, ubijenih u tome mjestu 2. svibnja 1991. godine, položio vijenac i upalio svijeću.

>> VIDEO Milanović: Ovo nije ucjena. Niti je ovo s Finskom i Švedskom ucjena, niti iznuda

Komentara 3

KL
Klarica
18:41 03.05.2022.

Da li je posmrtno odlikovao Darka Pajčića?

T6
Tonček_65
20:26 03.05.2022.

Bravo Penava bolja ti je suradnja sa ovim klaunom koji je prije par godina sa svojim pajdom Ostojučem na Vas slao policiju i silom vam nameta ćirilicu sramite se

BA
Barba56
21:17 03.05.2022.

Gospodin Penava je gradonacelnik Vukovara . U posjet gradu Vukovaru je dosao Predsjednik Republike Hrvatske , pa je i normalno da ga je docekao gospodin Penava .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije