Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražit će odgovore

Milanović o Merzel i Sabi: Ostavka je moralna stvar, mogu samo apelirati na savjest

Milanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
02.04.2014.
u 11:36

Premijer se osvrnuo na slučaj Sabo i rekao da će tražiti odgovore na pitanja o svakoj kuni za ljetovanje djece iz Vukovara

Premijer Zoran Milanović na konferenciji za medije komentirao je sinoćnje uhićenje sisačke županice Marine Lovrić Merzel.

– Nije svaki predmet isti. Svaka optužnica nije ista. Zauzimati neku "šprancu" o tome kako ćete se ponašati svaki put kada DORH podnese optužnicu, tako SDP ne radi. Dok se ne podnese optužnica, o nekim predmetima ne možete znati dovoljno da biste se očitovali – kaže premijer te dodaje kako, naravno, o slučaju ima svoje mišljenje.

– Tek kad vidimo za što se Merzel tereti, moći ćemo zauzeti stav. Nikada nećemo imati uvid u točne financije stranačkih ogranaka, ali od političke odgovornosti ne bježimo, rekao je Milanović.

– Kad netko kaže da svi u SDP-u šute, mogu odgovoriti kako nećemo biti blesavi i autodestruktivni, a što se tiče kaznenih djela, možemo vjerovati DORH-u. Kad netko ne priznaje odgovornost, a postaje dokazi, mi izlazimo na izbore i snosimo odgovornost – izjavio je premijer i dodao kako vidi novi pristup i kriterije DORH-a koji će imati puno posla ako će se toga držati u Hrvatskoj.

Premijer se osvrnuo na slučaj Sabo i rekao da će tražiti odgovore na pitanja o svakoj kuni za ljetovanje djece iz Vukovara.

– Nisam dobio jasnu informaciju o tome što se dogodilo s novcem i tražit ću da se obrazloži svaka kuna, rekao je Milanović i dodao kako SDP nije istražno tijelo.

Upitan hoće li tražiti ostavke Merzel i Sabo, rekao je da je ostavka moralna stvar.

– Oni su izabrani na konvenciji, a ja kao predsjednik stranke mogu samo apelirati na nečiju savjest, rekao je premijer i dodao kako će Sabo na pitanja morati odgovoriti na sljedećoj skupštini SDP-a u srijedu.

Komentirao je i nedavnu usporedbu s vladom Ivice Račana:

– Ova koalicija bolja je od prethodne SDP-ove vlade jer su Račana ucjenjivali koalicijski partneri – komentirao je premijer.

Upitan jesu li Mirela Holy i Aleksandra Kolarić učinile veće štete od Merzel i Sabe, rekao je da on nije procjenitelj štete.

Podsjetimo, županica Lovrić Merzel u utorak navečer uhićena je na osnovi naloga USKOK-a u svome domu. Jučer oko 20 sati djelatnici PNUSKOK-a uručili su županici Merzel rješenje o uhićenju, a nakon višesatne pretrage njezine obiteljske kuće na sisačkom Zelenom brijegu u 2.20 sati izišli su s više kutija punih izuzetih dokumenata i odvezli županicu. Vidno potresena županica privedena je bez lisica na rukama.

Danas bi se trebala pojaviti pred istražiteljima USKOK-a u Zagrebu.

Protiv županice USKOK je početkom ožujka pokrenuo istragu zbog sumnje da je račune za privatne proslave plaćala novcem iz županijskog proračuna, no doznajemo da je uhićena zbog puno ozbiljnijeg slučaja – sumnje u višemilijunsko preplaćivanje objekta za županijski Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

>> Kako se SDP treba postaviti u slučaju Marine Lovrić Merzel?

>> Lučin: Iznenadilo me uhićenje Lovrić Merzel

>> Županica Marina Lovrić Merzel privedena, danas pred istražiteljima USKOK-a

Komentara 170

KA
kafka
10:55 02.04.2014.

Bravo! Stanković ju je javno načeo! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Stankoviću pozovi u svoju emisiju i dekanicu Međimurskog veleučilišta i pitaj je kako joj je jedan sin položio Osnove statistike s 5, nakon što je prešao kod svoje mama s Sveučilišta u Puli gdje je 3 puta padao na tom ptrdmetu i gdje je trebao ponavljati godinu? . . . . . . . . Pitaj je kako to da jedino njen sin, od svih studenata koji su prešli na 'njeno' veleučilište nije platio školarinu. . . . . . . . . Pitaj je kako to da je njen drugi sin dobio izbor u zvanje predavača iz računarstva, a završio je za učitelja razredne nastave? . . . . . . . . Pitaj je ima li taj izbir njenog sina ikakve veze s iznenadnim zapošljavanjem i postavljanjem na mjesto prodekana osobe koja je na svoje radove iz računarstva dodavala ime njenog sina i bila mu u povjerenstvu za izbor u zvanje? . . . . . . . . Pitaj je kako to da netko može biti izabran u zvanje predavača protivno zakonom propisane procedure? . . . . . . . . Pitaj je kako je, kao privremena dekanica, izmijenila Statut tako da ona jedina na zemaljskoj kugli zadovoljava uvjete za dekana? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Zar da se kažnjavaju samo dijela u kojima postoji direktna materijalna korist? Treba kažnjavati svaku zlouporabu ovlasti i položaja!

TB
Toni broo
11:05 02.04.2014.

Muljanoviću, daj ostavku! Poštedi nas godinu i pol koliko je do redovnih izbora kukuriku lopovluka i nesposobnosti.

Avatar pretplatniik
pretplatniik
09:56 02.04.2014.

Reći će da je nevina dokle god sud ne dokaže suprotno i da če čekat pravomočnu presudu pet godina i onda odlučit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije