Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
it ulaganja

Milanović na put u SAD o svom trošku poveo i sina

Zoran Milanović,SAD
Foto: ''
1/2
29.09.2014.
u 17:56

Odustao sam od odlaska na Opću skupštinu UN-a jer IT kompanije i ulaganja smatram važnijim, rekao je novinarima premijer

Tehnološki div Microsoft prva je postaja na putu hrvatskog premijera Zorana Milanovića u SAD-u kamo je stigao ne bi li čelne ljude IT kompanija zainteresirao za ulaganja u Hrvatskoj. Milanoviću je u sjedištu Microsofta, u Redmondu kod Seattlea, prva sugovornica izvršna direktorica Amy Hood.

Milanović smatra da su prednosti Hrvatske, koje će istaknuti, blizina srcu Europe, obrazovano stanovništvo, infrastruktura i Vlada koja zna što hoće.

– Konkurencija je stravična, a mi želimo dovesti najpametnije i najbogatije – objasnio je novinarima: – Predstavit ću Hrvatsku najvažnijim ljudima u IT kompanijama s kojima nitko iz Hrvatske nije razgovarao, a trebao je. Upoznat ću ih s ljudima koji vode Hrvatsku i već je to više od onoga što je bilo tko napravio. Moram pokušati iskoristiti premijersku poziciju. Važno je ostaviti ozbiljan dojam na ljude koji odlučuju o milijardama dolara. Inače ne bih odlazio iz Hrvatske na tjedan dana – objasnio je premijer.

– Predsjednik Vlade Zoran Milanović novinarima je potvrdio da je s njime na putu u SAD i njegov sin, za kojeg premijer osobno snosi troškove puta. Supruga premijera nije otputovala u SAD – kažu iz Vlade RH.

Premijer je napomenuo i kako je odustao od odlaska na Opću skupštinu UN-a jer smatra da je ovo važnije.

>> Tko je Amy Hood, potpredsjednica Microsofta koja je primila Milanovića

>>Milanović Hrvatima u Gig Harboru: Nisam ni znao da postojite

>>Karamarko o Milanoviću: Njegovo izvješće je bilo u maniri stand up komičara

Komentara 81

Avatar oroslavcan
oroslavcan
18:15 29.09.2014.

Morao sam se registrirati da bih prvi puta komentirao… morao sam… pa evo mojih par komentara: premjer ti si svoju premjersku poziciju iskoristio… i te koliko puta, ljudi koji odlucuju o milijardama dolara znaju o tebi i imaju google da saznaju ono kaj ne znaju a ti ne ostavljas ozbiljan dojam… pa kaj ti sin nije u skoli nego uci od tebe???

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:09 29.09.2014.

Ako ništa drugo, kada mu završi mandat, moći će prićati u obitelji kakve su imali pustolovine u Emiratima, Kini, Rusiji, Australiji, Americi...

HR
Hrvatska3014
18:08 29.09.2014.

Ajmo oklada! Od ove turneje neće se zaposliti ni jedna osoba u RH. Dobro upakirano obiteljsko putovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije