Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Delnicama

Milanović: Magla zaborava prekrije činjenice, od 75 poginulih, 30 je rođeno u BIH, ne smijemo ih se odreći

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta
1/4
20.05.2022.
u 10:35

Sudjelovat će i na na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništvima specijalnih snaga.

Predsjednik Zoran Milanović u Delnicama odat će počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske. Podno križa ispred spomen-sobe u vojarni "Stožerni brigadir Ante Šaškor“ položit će vijenac i zapaliti svijeću. 

Sudjelovat će i na na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Republike.

– Radi se o iznimnoj postrojbi. Doduše, svaka je iznimna. Reći da ste elita nije pretjerivanje nego činjenica (... ) Na vas se gleda s posebnim pogledom i većim očekivanjima. Tome ste dorasli. Vaš ugled mora ostati neokaljan – poručio je u svom govoru predsjednik Milanović.

Naglasio je da mala vojska ne može napredovati ako ne surađuje sa svijetom, ali "u svim tim savezima nismo zbog njih nego zbog sebe".

– Sva znanja i sposobnosti stječete radi sebe i da biste branili mjesto Hrvatske pod suncem i pod kapom nebeskom – istaknuo je predsjednik.

Napomenuo je i da "magla zaborava prekrije i činjenice, a kultura sjećanja čini identitet". Stoga, naglasio je, ne treba zaboraviti da je od 75 poginulih, 30 rođeno u BiH, "a od ostatka ih pola ima korijene iz BiH".

– To je realnost. Tih ljudi ne smijemo se odreći, njihovih potomaka ne smijemo se odreći i zabiti im nož u leđa – naglasio je Milanović.

– Hrvatski interes, hrvatske granice, hrvatski teritorij i hrvatski čovjek, a sve drugo dolazi, kao što i sama riječ kaže, drugo – zaključio je. 

Komentara 20

DU
Deleted user
11:18 20.05.2022.

Djeca Ferala gle vraga, odjednom obozavaju BiH Hrvate, do jucer se ovdje sprdali i nazivali ih kojekakvim imenima, naravno uz svesrdnu podrsku robota!!!

KR
Krotila
12:02 20.05.2022.

Predsjedniče! Pozdrav iz Mostara. Herceg ⚔ Bosna

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:42 20.05.2022.

Stvarno je teško bolestan. Što to konkretno prijeti našoj braći u BiH? Da u predsjedništvu te nefunkcionalne države zbog tisuću stvari bude asimilirani Komšić ili Čović? Što se desilo toliko grozno u prethodna dva mandata Komšića a dovbro u dva Čovića? Samo treći entitet rješava problem Hrvata u BiH. Izmjenom izbornog zakona ništa se posebno ne dobiva osim što daje priliku raspamećenom "Z" za ovu suludu nacionalnu bez ikakvog razloga histeriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije