Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bankari uznemireni
Povratak na članak

Milanović: Legitimno je očekivati da te banke ne prevare i unište

Bohaček: HEP je ostvario veću dobit nego sve banke zajedno, a ne vidim da je vlada zato spuštala cijenu struje!

Komentari 38

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:54 12.06.2015.

Kako se svi brinu za narod pred izbore, što fotelja napravi od čovjeka.

VL
KL
Klarahrv
19:55 12.06.2015.

Milanovicu mozes ti hodati po Hrvatskoj zaogrnut u Hrvatsku zastavu ali zabadava jer su te Hrvati procitali. Mozes si i slovo Y tetovirati na celo zabadava.

VL
AO
all_or_nothing
20:17 12.06.2015.

a tko banke tjera da daju kredite? ako im ne pašu zakonom propisani uvjeti neka ne daju lovu.

VL
JK
ja-kan
19:54 12.06.2015.

Ma što mislili o Bohačeku dijelom je čovjek u pravu. Preskupi energenti, struja i prije svega plin doslovno su uništili proizvodnu industriju u Hrvatskoj a u isto vrijeme HEP i distributeri plina ostvaruju enormnu dobiti i uz manju prodaju energenata, To nikako ne može biti slučaj nego ciljano uništenje ono malo industrijske proizvodnje koju je Hrvatska imala. Vlado RH odlazi, odmah !!!

VL
BA
barbaizamerike
19:56 12.06.2015.

ANKETA jeli milanovic u politickome pubertetu? ??????

VL
DU
Deleted user
20:45 12.06.2015.

Bankar je čovjek koji ti posudi kišobran kad sija sunce, a traži ga natrag kad počne kiša. To je rekao Mark Twain, to zna cijeli svijet. Onaj tko živi od prodaje novca, u startu ne može biti dobar čovjek. Zato,o, Zorane, poštedi nas jeftine demagogije. Bankari samo rade ono za što su banke izmišljene; da ljudima gule kožu.

VL
DU
Deleted user
20:26 12.06.2015.

Zatezna kamata ne tangira samo bankarsku sferu! Ajmo mi pogledati kako Porezna 2014. godine "dribla" obveznike sa zateznom: quote/Iako je većina poduzetnika upoznata s činjenicom da imaju zakonsko pravo od Porezne uprave potraživati isplatu zateznih kamata za zakašnjeli povrat poreza, većina tu zakonsku mogućnost ne koristi. Razlog zašto poduzetnici ne koriste danu zakonsku mogućnost traženja zateznih kamata od Porezne uprave je najčešće taj, što je poslovna praksa pokazala da Porezna uprava u pravilu ignorira ili odbija zahtjeve za isplatu zateznih kamata poduzetnicima u slučajevima prekoračenja zakonskih rokova za povrat poreza te većina poduzetnika, vođena tim iskustvom, niti ne razmišlja o tome da ulazi u sporove s Poreznom upravom i da na taj način utjeruje pravdu i ostvaruje svoja zakonom zajamčena prava. Uobičajeno je da kada poduzetnici traže veće iznose preplaćenog poreza na dodanu vrijednost da Porezna uprava pokrene postupak poreznog nadzora kako bi utvrdila da su ispunjeni svi propisani uvjeti za povrat tog poreza. Takvi nadzori u pravilu traju po nekoliko mjeseci, ali mogu trajati i duže. U tom periodu dok traje porezni nadzor Porezna uprava "zadržava" porez kod sebe te vrši povrat u pravilu tek po završetku nadzora. Također, kada se ne pokrene službeni porezni nadzor, Porezna uprava u pravilu vraća preplaćeni porez nakon propisanih rokova za povrat. Međutim, takav način postupanja Porezne uprave nema zakonsko uporište te svako zadržavanje sredstava poreznog obveznika nakon propisanog roka predstavlja kršenje propisa, što poduzetniku daje pravo podnošenja pisanog zahtjeva Poreznoj upravi za isplatu zateznih kamata za razdoblje od kada je nastao zakonski uvjet za povrat do dana izvršenja povrata./quote/ A da oni ipak očiste prvo ispred vlastitog praga, a onda "opletu" po drugima...

VL
SJ
Sve je uzalud
20:04 12.06.2015.

....bravo Milanović.......rasturite ih barem pred izbore a poslije situaciju vračaj nazad----------tako je to u Ludistanu..............

VL
MG
marko.glasnovic.507
21:21 12.06.2015.

najveci problem je hrvatska narodna banka..niti je hrvatska niti je narodna..banka je vlasnistvo obitelji rotchild i kao takva radi sve moguce da sto vise oguli hrvatske gradjane i firme u korist rotchilda..oni stvaraju krize u kojima ljidi gube sve sto su stvarali cijeli zivot..necemo nikad naprijed dok ne povratimo hnb i svoj monetarni suverenitet..

VL
DU
Deleted user
00:01 13.06.2015.

naravno da je to zokijev predizborni pokušaj, ali bar je sada rekao nešto oko čega se svi slažemo... banke- lopovi

VL
LA
LaurenceofArabia
00:20 13.06.2015.

legitimno je ocekivati da ce nas par mjeseci prije izbora Milanovic nastojati prevariti ( kao nekoc s planom 21) kako bi nas nastavio unistavati.....ali ovaj put cemo biti pametniji.

VL
BL
Blizard
00:17 13.06.2015.

Toliko obitelji je napustilo svoje domove divljanjem kamata ,gubljenjem gradjana i svi ste to mirno promatrali ...,izbori se približavaju ,obećanja med i mlijeko teku posvuda kao da smo mala Norveška ...,izbori!!

VL
SK
stjepan.klincic
07:18 13.06.2015.

"Zatezne kamate su bile lihvarske". Ovu budalaštinu izjavljuje minstar financija koji bi morao imati pojma o financijama i pravu. Jedini razumni razloga za ovu i ovkve nebuloze je skretanje pažnje sa glavnih problema.

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:20 13.06.2015.

Bilo bi i legitimno i normalno očekivati od ove Vlade, i svake druge, da radi u korist građana ove jadne banana tvorevine u koju su je pretvorili ali nije tako. Zbog toga danas imamo kaotičnu zemlju, izmoždenu od silnih korupcija, pljačke i ogromne prezaduženosti. Naravno političari, vinovnici i autori svega dosadašnjeg, su i dalje glavne zvijezde oko kojih se sve vrti ali sitnozubi još ne reagiraju. Kad će još se ne zna.

VL
Avatar mirica19
mirica19
13:23 13.06.2015.

Vlada je tu da radi u korist građana, u čemu vi niste uspješni... Za banke svi znamo na čijoj su strani.

VL
BR
brojevi
22:11 12.06.2015.

*Tri godine nismo povlačili političke poteze prema bankama ali sad smo primorani ali ne radi izbora...* Kaže Milanović?

VL
AN
antijugoslavencina
06:30 13.06.2015.

Jugokomunisticki mentalni bolesnik!

VL
BR
brojevi
21:59 12.06.2015.

Banke nisu socijalne organizacije ali manipuliraju naivnim građanima uz pomoć nesposobne vlade koja osim učina gospodarske katastrofe nije pravovremeno uočila dužnički problem.

VL
KA
Kaka551
09:48 13.06.2015.

Legitimno bi bilo i pomagati narodu, ali ova vlada to ne čini

VL
DA
davnor
20:19 12.06.2015.

Žalosno je da vlada do sada nije uvidjela da je narod pred bankrotom zahvaljujući upravo njima kad vatrra uzme maha kasno je gašenje s toga se nadam da će odredit što prije izbore tako će pomoć hrvatskoj i njenim građanima.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.