Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik SDP-a

Milanović: Izlazak Hrvatske iz arbitraže mi je jedna od najdražih odluka

Zoran Milanović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
18.03.2016.
u 19:32

Arbitražni sud koji je trebao riješiti granični prijepor između Hrvatske i Slovenije odlučio je da postupak odlučivanja ostane zamrznut sve dok ne prouči pravne posljedice odluke Hrvatske da izađe iz procesa, objavio je danas Stalni arbitražni sud u Den Haagu.

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović rekao je danas nakon odluke Arbitražnog suda da postupak odlučivanja o graničnom prijeporu između Hrvatske i Slovenije ostaje zamrznut kako mu je jedna od najdražih odluka njegove vlade izlazak iz arbitražnog postupka za koji smatra da je bio rezultat ucjene Hrvatske od Slovenije iz vremena pristupnih pregovora s EU.      

"Sud sada kupuje vrijeme i mislim da to sve ide prema definitivnom i neodložnom kraju arbitraže", kazao je Milanović dodavši kako očekuje da će na kraju sve završiti tamo "gdje smo planirali cijelo vrijeme, a to je Međunarodni sud pravde gdje će se primjenjivati međunarodno pravo".

Arbitražni sud koji je trebao riješiti granični prijepor između Hrvatske i Slovenije odlučio je da postupak odlučivanja ostane zamrznut  sve dok ne prouči pravne posljedice odluke Hrvatske da izađe iz procesa, objavio je danas Stalni arbitražni sud u Den Haagu. 

Milanović je rekao kako postoji mogućnost i da ne dođe ni do kakve odluke suda pa će biti kao što je sada. Smatra da je do arbitraže došlo "direktnom ucjenom Hrvatske od Slovenije uz sponzorstvo Europske komisije". "Uspio sam izvući Hrvatsku iz toga", tvrdi Milanović.

>> Arbitražni sud: Suspendiramo postupak između Hrvatske i Slovenije 

>> Vesna Pusić: Ovo je korak do ukidanja arbitraže

Komentara 47

BI
Binga01
19:50 18.03.2016.

A meni odlazak Milanovića s vlasti.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:52 18.03.2016.

Kad nemaš budučnost, vračaš se u prošlost

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:53 18.03.2016.

Namrže mi je vidjet to lice ns tv -u,bilo gdje.. Pun bahatosti.. Napuhanko... Al.. Krsj je mile😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije